Brangus acte, esi puikus pagalbininkas valant namus, tačiau neseniai atrasta, kad ir citrinomis galima valyti šimtus daiktų namuose. Ir kvapas kur kas malonesnis.

Purewow.com pateikia patarimų, kaip kūrybingai pasitelkti citrinas namų valymui.

Atgaivinsite orą

Daugelis pirkti siūlomų oro gaiviklių yra toksiški, juose yra nuodingų chemikalų, tad vargu ar norėsite jų purkšti ant kilimų ir pan.

Gaiviklį galima pasigaminti namuose – į nedidelį indą su vandeniu įdėkite šešis citrinos griežinėlius ir saują gvazdikėlių (nemaltų) – visi namai kvepės. Prieš siurbiant įlašinkite į dulkių surinkimo skyrių citrinos sulčių – kvapas bus malonesnis.

Baliklio alternatyva

Jums patinka baltutėliai patalai, tačiau norėtumėte skalbti natūralesnėmis priemonėmis? Įpilkite į didelį puodą vandens, įberkite kelis citrinos griežinėlius – patalynės užvalkalai bus baltutėliai. Vandenį su citrinos griežinėliais užvirinkite, išjunkite viryklę ir valandai pamerkite į vandenį patalynę. Paskui išskalbkite su skalbimo mašina.

Ilgiau išlieka vaisiai ir daržovės

Prapjauti obuoliai ir avokadai iš karto ima ruduoti. Jų oksidaciją sulėtinsite, užpurškę truputį citrinos sulčių.

Dezinfekuosite pjaustymo lentas

Svogūnų ir česnakų kvapas ilgam įsigeria į pjaustymo lentas. Perpjaukite perpus citriną, patrinkite pjaustymo lentą, palikite 20 min., paskui nuskalaukite. O ką daryti, jei pjaustymo lentos medinės? Užuot nuplovę vandeniu, palikite įtrintą citrinos sultimis – medis sugers sultis, kurios veikia kaip
antibakterinė priemonė.

Pašalins nemalonų kvapą iš kriauklės

Jei įėjus į virtuvę nosį ima riesti nemalonus kvapas, išspauskite į kriauklę pusės citrinos sultis ir įberkite šaukštą sodos – prasto kvapo kaip nebūta.

Ir iš mikrobangų krosnelės

Netyčia išpylėte pomidorų padažo mikrobangų krosnelėje? Užvirinkite stiklinę vandens su šaukštu citrinos sulčių – bus lengviau išvalyti nešvarumus, nes nuo vandens su citrinos sultimis atšoks prikepęs maistas.

Detoksikuosite indaplovę

Tikriausiai teko girdėti, kad norint išvalyti indaplovę, galima ją įjungti vietoje plovimo skysčio įpylus acto? Taip galite įkišti citrinos į groteles indaplovės viršuje, o tada įjunkite indaplovę kartu su indais – viską atšviežinsite.

Švariai iššveisite vonią

Jau minėjome, kad vonią galima iššveisti greipfrutais, o dabar pridursime – taip pat galima naudoti citrinas. Sumaišykite pusę stiklinės sodos su skystu muilu, kad pasidarytų košė. Užtepkite šios košelės ant citrinos pusės ir šveiskite vonią, kriauklę ir kranus.

Išnaikinsite vabzdžius

Atsisveikinkite su lipniomis juostelėmis ir pan. Užpurkškite citrinos sulčių ant slenksčių, palangių ir plyšius, kur gali įlįsti skruzdėlės. Ypatingai užsispyrusioms skruzdėlėms išprašyti galima prikaišioti citrinos žievelių. Citrinos bijo ir visokios smulkios muselės – jos nepakenčia citrinų kvapo. Dar galite įpilti į kibirą vandens citrinos sulčių ir išplauti grindis.

Atšviežinsite daržoves

Apvytusias salotas atgaivins citrinos. Į dubenį šalto vandens įspauskite pusės citrinos sultis, sudėkite salotas ir bet kokias apvytusias daržoves, valandai pastatykite į šaldytuvą – daržovės atsigaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją