Noriu pasiūlyti pasidaryti puikią dovaną Kalėdoms, tai dekoratyvinės eglutės iš gipsinio binto.

Eglučių gamybai reikės šių priemonių ir medžiagų: gipsinio binto, laikraščių, lipnios juostelės, gipso miltelių, audinio (filco), tekstilinių juostelių, akrilinių dažų, pagaliuko ir karštų klijų.

Eglučių gamybos eiga:

1. Iš laikraščių formuojama eglutės forma ir sutvirtinimui apvyniojama lipnia juostelė.

2. Įduriamas pagaliukas (eglės kotelis).

3. Pasiruošiama gipso masė, kuri dedama į vazonėlį, įstatoma eglutė, parą laukiama, kada sustings.

4. Gipsiniu bintu aplipdoma popierinė eglutės forma, parą laukiama kada išdžius.

5. Akriliniais dažais piešiama ant išdžiūvusios gipsiniu bintu aplipdytos eglutės.

6. Iš filco pasiuvamas vazonėliui maišelis, aprišamas tekstiline juostele.

7. Ant eglutės krašto karštais klijais klijuojama tekstilinė juostelė, surišamas kaspinėlis.
8. Gražiai įpakuojama eglutė ir galime dovanoti pačiam brangiausiam žmogui.

Kristina R.

*****************

Kalėdų eglutės žaisliukai

Jums reikės:

1. Senos elektros lemputės.

2. Dažų

3. Klijų

4. Žirklių

5. Įvairiausių juostelių, karoliukų, siūlų ir pan.

6. Žurnalo

Medžiagas žaisliuko gaminimui galite pasirinkti įvairiausias – pasitelkite fantaziją. Šį kartą aprašysiu vieną iš savo variantų.

Pirmiausia elektros lemputę nupurškiau automobiliniais dažais ( iš pradžių tokių neturėjau, tad dažiau su guašu. Guašo patarčiau nenaudoti, nes nusidažo netolygiai, reikia tepti labai daug kartų, ilgai džiūsta. Mano manymu, purškiamais dažais atrodo daug gražiau. Purkšdamos/-i dažais pirmiausia paskaitykite jų naudojimo instrukciją (kokiu atstumu purkšti, kiek laiko džiūsta ir pan.).

Iš žurnalo išsikirpau būsimo drugelio sparnelius, juos lygiagrečiomis juostelėmis sulanksčiau, ir per viduriuką surišau (žiūrėti foto). Tam galite naudoti nebūtinai žurnalą (aš ėmiau jį, kad drugeliai būtų margi), galite rinktis spalvotą popierių, taip pat gražiai atrodo išlankstyti iš juodai balto laikraščio).

Tuomet, išdžiuvus dažams, ant lemputės-būsimo Kalėdinio žaisliuko-priklijavau karoliukus (tam reikalui panaudojau seniai nebenešiojamą kaklo vėrinį – jį išardžiau).

Vėliau pririšau drugelį prie lemputės viršaus. Lemputės „kaklelį“ apvyniojau keletą kartų, kad tvirčiau laikytųsi. Siūlą naudojau tvirtą, kad pakabinus žaisliuką ant eglutės, jis nenutrūktų. Papildomai žaisliuką papuošiau mezgimo siūlo gabaliukais, pririšau juostelę.

Žaisliuką galite nebūtinai dekoruoti įvairiausiais karoliukais, drugeliais ir pan., paprasčiausiai galite ant jo ką nors nupaišyti (kaip kad padariau aš gamindama kitą žaisliuką).

Aldona

*******************

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)