Noriu sudalyvauti konkurse "Mano rankų darbo dovana". Taigi pridedu nuotrauką ir aprašymą.

Nuotraukų rėmeliai ir kalėdiniai žaisliukai dekoruoti dekupažo technika.

Šias rankų darbo dovanas per Šv. Kalėdas padovanosiu studijų draugėms kaip priminimą apie mane ir mūsų draugystę.

Priemonės rėmelių gamybai:

Mediniai rėmeliai;
Akriliniai dažai (gelsvi);
Teptukas;
Servetėlės su patinkančiu paveikslėliu (cinamono lazdelės ir drugeliai man asocijuojasi su draugėmis);
Žirklės;
Klijai dekupažui arba paprastas lipalas;
Lakas dekupažui arba paprastas blizgus lakas.

Priemonės kalėdinių žaisliukų gamybai:

Plastikinis bumbulas;
Dvikomponentis sendinimo lakas;
Teptukas;
Porporina (sidarbrinė);
Servetėlės su patinkančiu paveikslėliu (angeliukais);
Žirklės;
Akriliniai dažai (šviesiai mėlyni).

Darbo eiga darant rėmelius:

Pirmiausia reikia rėmelius nudažyti gelsvais (arba kita spalva) akriliniais dažais. Palaukti, kol išdžius dažai, ir nudažyti antrą kartą, kad neliktų nelygumų ir ruoželių nuo teptuko.

Kol džius dažai, galima pasiruošti paveikslėlius. Pirmiausia reikia išsikirpti norimą paveikslėlį, tada nuplėšti visus servetėlės sluoksnius, kad liktų tik vienas pagrindinis paveikslėlis (dažniausiai servetėlę sudaro 3-4 ploni sluoksniai). Kai bus pasiruoštas paveikslėlis, suplanuoti/pasidėlioti vietą, kur bus klijuojamas.

Naudojant teptuką klijus tepti nuo paveikslėlio vidurio link kraštų, kad nesuplyštų. Tepti, kol visas pasidengs klijais ir prilips prie pagrindo. Kai išdžius, galima užtepti antrą sluoksnį.

Kai klijai išdžius, naudojant teptuką nulakuoti visą rėmelį.

Pabaigoje susirasti ir padaryti nuotrauką, kur esate su tuo žmogumi, kuriam bus įteikta dovana (mano atveju su draugėmis).

Darbo eiga darant kalėdinius žaisliukus:

Darant kalėdinius žaisliukus darbo eiga yra atvirkštinė nei darant rėmelius. Pirmiausia reikia žaisliuko vidų nulakuoti dvikomponenčiu sendinimo laku. Svarbu paminėti, jog plastikinis bumbulas yra sudarytas iš dviejų susidedančių dalių, todėl viską daryti reikia abiejose dalyse, vidinėse pusėse.

Kai lakas išdžius, šepetėliu įtrinti porporiną, kad įgautų pilką spalvą ir suskilinėjimo efektą (aš įtrinu su pirštu, nes tolygiau pasiskirsto spalva).

Pasiruošti ir priklijuoti servetėles kaip darant rėmelius (2, 3 žingsniai). Paveikslėlį reikia klijuoti apvertus į save blogąją pusę, kad iš išorės matytųsi tikrasis paveikslėlis.

Kai nudžius klijai, vidų nudažyti šviesiai mėlynais akriliniais dažais.

Nudžiūvus dažams sudėti abi puses ir žaisliuko viršuje pririšti kaspinėlį/pakabinimą.

Roberta

*****************

Naminis vanilės ekstraktas

Reikės:

Vanilės ankščių (2 vienetai)
Dviejų mažų buteliukų
Degtinės (galima naudoti ir romą)
Etikečių

Gaminimas:

Pirmiausiai reikia perjauti vanilės ankštis pusiau išilgai, tada supjaustytas juosteles padalinti pusiau. Į buteliukus sudėti po vieną supjaustytą ankštį. Degtinę pilti iki viršaus ir uždaryti.

Užklijuoti arba pririšti etiketes. Laikyti tamsioje vietoje du, tris mėnesius. Maždaug kas savaitę sumaišyti apverčiant buteliukus. Tinka į įvairius konditerinius gaminius, pavyzdžiui į pyragus ar kremus. Jeigu daroma į didesni butelį tada dėti dvi arba tris ankštis.

Evelina K.

**********************

Mano rankų darbo dovana yra pagalvėlė iš atlasinių juostelių.

Pynimui galime pasirinkti pačias įvairiausias juosteles: siauras ir plačias, vienspalves ir margintas. Iš pradžių pabandykime pinti vienodo pločio ir dviejų skirtingų spalvų juostelėmis pačiu paprasčiausiu audimo raštu, primenančiu adymą: pirmoje eilėje į viršų iškeliame kas antrą juostelę, o kitoje eilėje iškeliame buvusią po juostele. Kartojame raštą nuo pirmos eilės.

Dideliam rankdarbiui pasidarome jo dydžio ir formos kietesnio kartono pagrindą, ant kurio dedame pamušalą. Mažesniam darbeliui pakaks vien tik tvirtesnio audinio pamušalo. Prie pagrindo ir pamušalo adatėlėmis viena šalia kitos pritvirtiname atlaso juosteles(1). Stengiamės jas vienodai įtempti ir nedaryti tarp jų didelių tarpų. Tai yra mūsų metmenys. O dabar laikas perkišti ataudus - juostelės, kuriomis perpinsime jau įtemptas juosteles(2). Kiekvienos juostelės pradžią ir galą pritvirtiname adatėle.

Eglė S.

*************************

Šiais metais nusprendžiau dovanoti draugėms vitražiniais dažais išpieštus butelius, skirtus aliejui.

Vienas skirtas alyvuogių aliejui, į kurį galima pridėti įvairių žolelių, kitas - paprastam kepimo aliejui, nes pati nemėgstu plastmasinės taros.

Priemonės butelių gamybai:

1. Stikliniai buteliai be etikečių.

2. VITRAŽINIAI DAŽAI PEBEO

3. VAN GOGH SINTETINIAI TEPTUKAI

4. VAITSPIRITAS 0.5 LITRO (teptukams plauti ir buteliu išorei nuvalyti).

5. KONTŪRAI VITRAŽUI PEBEO.

6. Pasirinkas piešinys.

Visas priemones Vilniuje galima nusipirkti parduotuvėje „Meno mūza“.

Pirmiausia su vaitspiritu nuvalome gerai butelį, palaukiame, kol išdžius. Kontūriniais dažais nusipiešiame piešinuką, palaukiame, kol išdžius (apie valandą). Tada prisimename, kaip vaikystėje mėgome spalvoti knygeles…. Piešinukai džiūsta greitai, t.y kitą dieną jau bus galima naudoti pagal paskirtį. Dažyti galima viską, kas iš stiklo, fantazijai ribų nera. Pastaba: dažai nenusiplauna, bet bijo šalčio.

Inga T.

**********************

Kiekvienais metais artimuosius ir draugus taip norisi nustebinti kažkuo ypatingu, pagamintu savo rankomis - su meile ir mintimis apie tą žmogų.

Šių metų didžiausias atradimas - modelinas. Nors ši technika plačiai paplitusi, tačiau maniau „neturinti rankos“ tokiam menui (o pasirodo didelio talento čia tikrai nereikia), apie šį stebuklą sužinojau visai netikėtai, o tada ir prasidėjo didieji eksperimentai...

REIKĖS:

Įvairių spalvų modelino (galima rasti net raštinės reikmenų parduotuvėse);
Šaukštelių, šaukštų, ar kitokių įrankių dekoravimui;
Lentelės kočiojimui;
Peilio;
Dantų krapštukų;

EIGA:

Pirmiausia idėjų ieškojau internete, galvojau kokias spalvas geriausia būtų derinti. Žinoma, interneto platybės pilnos nuostabių auksarankių gaminių, tačiau dauguma jų man nebuvo „įkandami“, taigi tiesiog pasitelkiau kūrybą.

Svarbiausia tinkamai išminkyti modeliną, (galima maišyti spalvas) vėliau iš jo formuoti norimą įrankio apipavidalinimą, į darbą pasitelkti dantų krapštukus ar kitas priemones, norimam raštui išgauti.

Kai įrankis dekoruotas, tereikia orkaitę įkaitinti iki 130 laipsnių ir kepti 30 minučių.

Tada atvėsinus kartu su skaniu šokoladu ar arbata bei žiupsneliu meilės supakuoti šią mielą dovanėlę.

Pastaba: iškepti įrankiai skirti naudojimui, juos galima plauti indaplovėje.

Tikiuosi atsiras daugiau modelino entuziastų, sėkmės kūryboje!

Elena S.P.

**************

Žvakės dekoravimas vainiku iš pagaliukų

Adventas – puikus laikas pradėti galvoti apie Kalėdines dovanėles artimiesiems ir draugams. Ši dovanėlė turėtų labai patikti žmonėms, vertinantiems natūralumą, šilumą ir jaukumą.

Mums reikės:

Žvakės, pagaliukų, vielos, kartonėlio pagrindui, dovanų popieriaus, celofano, įvairių džiovintų augaliukų ir juostelės.

Darbo eiga:

1. Pirmiausia pradedame vainiko iš pagaliukų pynimą, naudojant floristikai skirtą vielą.

Piname, palikdami maždaug 2-3 cm tarpus tarp pagaliukų. Kai nupiname apie 1,5 metro juostelę, pradedame sukti apvalų vainikėlį. Geriausia sukti ant standaus, apvalaus pagrindo (pvz. galima naudoti kad ir stiklainiuką, kurių kiekvienas tikrai rasime namie).

2. Susuktas vainikėlis iš pagaliukų, padėtas ant kieto kartoninio pagrindo.

3. Kadangi dovanėlę norėsime gražiai dekoruoti ir įpakuoti, tai pirmiausia spalvotu popieriumi apklijuojame standų kartono pagrindą, ant kurio ir statysime savo žvakelę su vainikėliu. Dovanų popierių pasirinkau spalvotą, su vyraujančiais šiltais atspalviais- žalsvos, samaninės, gelsvos, aukso spalvos.

4. Ant paruošto pagrindo statome žvakelę.

5. Taip pat dedame nupintą vainikėlį iš pagaliukų.

6. Dabar jau galime vainikėlį dekoruoti džiovintais augaliukais, kokius turime namie.

Vasarą buvau prisirinkusi ąžuolo gilių, tai jų akcentas ir bus panaudotas. Taip pat dar įdedu baltų smulkių gėlyčių – tebus tai pirmojo sniego šaukliai. Tegu kompozicija būsimai žvakės savininkei suteiks elegancijos ir stiprybės.

Sigita S.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)