Specializuotų baldų ir interjero prekybos centras „Domus galerija“ kartu su interjero salonų atstovais prieš perkant dovaną artimajam sufleruoja apsidairyti po jo namus.

Lietuvoje pagamintos dovanos įgaus simbolinę prasmę

„Dažnai bendrauju su salono klientais ir pastebiu, kad žmogus, kuris vertina Lietuvoje gamintus daiktus, apsidžiaugs dovanų gavęs kokybišką prekę su užrašu „pagaminta Lietuvoje“, o jeigu daiktas dar ir rankų darbo, papasakos visiems artimiesiems“,- juokauja salono „Kemenos namai“ direktorė Rita Tevainienė.

„Pavyzdžiui, skrynios su gyvybės medžio tapybiniu dekoru ir inicialais ar įkurtuvių sodyboje data – jie tampa labai asmeniškais ir svarbiais. Ir tikrai nesvarbu, kad dabar skryniose laikomas ne nuotakos kraitis, o vaikų žaislai ar net židinio malkos. Svarbu, kad ant jos nutapytas ornamentas kiekvieną kartą pažvelgus primins šeimos šaknis, giminę, suteiks jėgų ir tvirtybės. Juk ne veltui sakoma, kad svarbiausi dalykai nematomi akimis, o pajuntami širdimi“,- dalinasi R. Tevainienė.

Individualistai apsidžiaugs gavę kažką „savo“

Itališką dizainą propaguojančio salono „Casa Bella“ marketingo vadovė Laima Butkienė pastebi, kad visi mėgsta turėti kažką „išskirtinai savo“. Tai gali būti vieta prie stalo, asmeninis puodelis ar lovos pusė. Jei ieškote dovanos individualistui, pagalvokite, kad ir apie... fotelį! L. Butkienė pateikia tris patarimus, kaip išrinkti tinkamiausią „jos“ ar „jo“ krėslą.

„Pagalvokite, kur jūsų artimasis naudos šį baldą: galbūt suptis prieš televizorių, gražintis prieš veidrodį, patogiai skaityti terasoje ar itin elegantiškai sėdėti su svečiais. Apsidairykite artimojo namuose, koks interjero stilius ten dominuoja, kokia interjero spalvų paletė – svarbu išrinkti tinkantį daiktą. Įvertinkite, kokio dydžio fotelis ar krėslas tilps jūsų pasirinktoje vietoje, ir štai – jūs jau esate pasiruošęs padovanoti pačią netikėčiausią „savą“ dovaną“,- pataria L. Butkienė.

Individuali dovana gali būti ir mažesnio „kalibro“ - išskirtinis puodelis rytmečio kavai ar arbatai, nedidelis jaukus kilimėlis ar kailis prie lovos, pagalvėlė ar atrama patogiam skaitymui ar netgi šmaikšti muilinė ir joje jumoristinis muilo gabalėlis.

Romantiško stiliaus namuose prigis sentimentalios detalės

Kaip pastebi salono „Privee home“ vadovė Justina Noreikaitė, Provanso stiliaus žmogus, tai žmogus vertinantis natūralumą, paprastumą ir išliekantis atviras mieloms, kartais sentimentalioms detalėms. Šis stilius asocijuojasi su šviesiomis, raminančiomis spalvomis, jaukumu ir maloniais aromatais. Žmogus, kurio namai yra Provanso stiliaus neabejotinai vertins senove dvelkiančias dovanas.

„Rėmeliai nuotraukoms, kuriose artimasis patalpins gražiausias gyvenimo akimirkas, įvairios smulkmenos, kaip dekoratyvinės lėkštės, dekupažuoti vazonai gėlėms, pintos vyninės ar stikliniai vyno dekanteriai tikrai nustebins ir džiugins Provanso stiliaus namuose gyvenantį žmogų“,- pataria J. Noreikaitė.

Jos teigimu, Provanso mėgėjui puikiai tiks tarsi laiko nugairinti paveikslai ar graviūros, kurie pripildys jaukumu svetainės ar valgomojo erdves. Taip pat dekoratyvinės pagalvėlės, languotos staltiesės ar smulkiomis gėlėmis marginti iš natūralių audinių pasiūti užklotai.

„Provanso stilių įprastai renkasi klasikos mėgėjai, kuriems rūpi tradicijos ir daiktų išliekamoji vertė. Suprantama, išrinkti dovaną nėra lengva užduotis, tačiau žinant, kuo ypatingas šis stilius, kokias nuotaikas sukelia namuose, mįslė tampa lengviau įminama“,- sako J. Noreikaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją