Tačiau kaip šią erdvę paversti patogia, jaukia ir funkcionalia vieta gyventi? Juk mažiausiai norite, kad ten gyvenantis jaustųsi kaip... garaže.

Vis dėlto kuo skiriasi gyvenimas garažo vietoje įrengtame bute ir name? Neišvengiamai susidursite su tam tikrais iššūkiais. Visų pirma, turite tinkamai išnaudokite turimą plotą: garažai paprastai būna maži, todėl kiekvienas grindų centimetras turi būti suskaičiuotas ir suskirstytas planuojant baldų įsigijimą ir apstatymą jais.

Galbūt be galo norite didelės kampinės sofos? Turime jus nuvilti – pastatyta mažoje erdvėje, ji užgoš kambarį, atrodys tiesiog gigantiška. Todėl labai atsargiai rinkitės baldus – jie turi būti ne tik patogūs, bet ir daugiafunkciniai.

Štai keletas universalių baldų pavyzdžių: futonas, arba sofa-lova, tarnaus jums ne tik kaip sėdėjimo vieta, bet ir kaip papildoma lova. Įsigykite pufą, kurį naudosite kaip papildomą vietą atsisėsti arba suolelį kojoms po ilgos darbo dienos ištiesti, arba netgi, uždėjus padėklą, kaip lengvą papildomą stalelį, kurį prireikus bus paprasta pernešti į bet kurią kambario vietą.

Vienodi, vienas ant kito sukraunami nedidukai staleliai taip pat yra labai funkcionalūs – nors užima nedaug vietos, jie gali būti išdėstyti po visą kambarį tuomet, kai prisireikia stalelio prie sėdimų erdvių. Daugiafunkciniai baldai neužgrūs jūsų kambario, kartu atlikdami visas reikalingas funkcijas.

Dar viena, dažnai garažo vietoje įrengtuose butuose pasitaikanti problema yra ta, kad juose yra labai nedaug arba visai nėra vietos sandėliuoti daiktus. Turbūt nesate girdėję apie garažinius butus, kuriuose būtų įrengtos erdvios drabužinės.

Tačiau net nėra prasmės kalbėti apie drabužines, kai spintos, esančios tokio pobūdžio butuose, yra itin mažos. Todėl jums reikės pasitelkti vaizduotę, ieškant papildomų būdų sukrauti daiktus.

Įsigykite strypų, kuriuos galima įmontuoti į spintą kaip papildomą drabužių kabinimo vietą. Įdomus sprendimas – ištraukiami strypai: įrengti vonioje jie neužims daug vietos, o prireikus taps drabužių džiovykla ar vieta pasikabinti chalatą ar rankšluostį.

Jeigu niekaip nerandate vietos, kur sukrauti didesnius, ne nuolat naudojamus daiktus, pavyzdžiui, šventines dekoracijas ar šeimos „palikimą“, kodėl gi nepasinaudojus paloviu ar sofos dėže? Galite savo lovą pastatyti ant cementinių blokelių – taip vietos po lova bus dar daugiau. O nedailiai atrodančias „kojas“ paslėpsite po ilgesne lovatiese.

Stilingos, įdomių formų lentynos yra ne tik daiktų laikymo vieta, bet ir funkcionalumo įsikūnijimas – ant jų gražiai atrodo sudėti naudojami daiktai, o grindų erdvė lieka neužimta.

Ar tai lentynėlė vonioje, kurioje sudėti rankšluosčiai ir muiliukai, ar knygų lentyna su nuotraukomis virš jūsų lovos – interjerą lentynos puošia be jokių abejonių. Pasikuiskite vietiniuose blusturgiuose, paieškokite sendaikčių parduotuvėlėse ar skelbimų tinklapiuose – ten tikrai galite rasti vienetinių, stilistiškai įdomių lentynų, priglausiančių jūsų daiktelius.

Erdvę „plečiančios“ interjero detalės

Daugumoje garažuose įrengtų butų visos gyvenamosios erdvės yra sujungtos. Kai kuriais atvejais tai – netgi privalumas, nes patalpas atskiriančios sienos tik dar labiau sumažintų ir taip nedideles erdves. Tačiau kartais, norint nepasimesti tarp erdvių, reikia bent jau kažkokios vizualinės atskirties.

Įsigykite arba susimeistraukite širmą, kuri atskirs miegamąjį nuo svetainės, taip sukurdama šiek tiek privatumo, o kai norėsis atviros erdvės – tiesiog suskleiskite. Širma greitai ir be didelių pastangų pakeis jūsų kambario išplanavimą!

Erdves paskirstys ir kilimai. Patieskite išsiskiriančių raštų kilimą (pavyzdžiui, dryžuotą), kuris atskirs miegamąjį nuo svetainės, ir iškart pamatysite, kaip miegamoji erdvė ims atrodyti lyg atskiras, jaukus ir ypatingas kampelis.

Tačiau labiausiai erdvę atvers ir praplės bet kokio dydžio veidrodžiai, sukursiantys didesnio, nei iš tiesų, kambario iliuziją. Priešais langus pakabinus veidrodžius, dienos metu kambaryje bus šviesiau. Taip dar sutaupysite vietos papildomoms lempoms ir šviestuvams, kurie, kaip visi puikiai žinome, užima tikrai ne vieną reikalingą paviršių.

Garažo vietoje įrengtas butas gali tapti puikia išeitimi ieškant papildomos, bet ne pernelyg nuo namų nutolusios gyvenamosios vietelės. Pasinaudokite šiais interjero dekoravimo patarimais ir įsirenkite patogų, jaukų ir kartu funkcionalų butuką garaže.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)