„Šie apdovanojimai – labai svarbus įvertinimas ne tik mūsų įmonei ir Inesai su Arūnu, bet ir visam Lietuvos dizaino pasauliui. Už baldus iki šiol buvo gautas tik vienas apdovanojimas du tūkstančiai septintaisiais metais“, - džiaugėsi EMKO komercijos direktorė Erika Mikulskienė. Abu jauni dizaineriai yra Vilniaus dailės akademijos auklėtiniai, stalo „My writing desk“ pradinė versija buvo Inesos bakalauro baigiamasis darbas, kuriam vadovavo Prof. Vytautas Kibildis.

Šiuo metu dizaineriai studijuoja magistrą Danijos Karališkojoje menų akademijoje Kopenhagoje.

Šiais metais dėl žymiai išaugusio dalyvių skaičiaus Red Dot komisijoje buvo net 40 narių iš 25 pasaulio šalių, kuriems teko įvertinti 4,815 darbų iš 53 pasaulio šalių. Prof. Dr. Peter Zec, Red Dot apdovanojimų iniciatorius ir CEO, pranešime spaudai komentavo, kodėl šio konkurso reikšmingumas kasmet auga: „Red Dot apdovanojimai produktų dizainui – puiki galimybė profesionalams iš viso pasaulio palyginti savo jėgas. Kasmet tai atsispindi vis aukštesniame dizaino lygmenyje ir motyvuoja dalyvius registruoti pačius geriausius dizaino produktus“.

„Tokiame kontekste sulaukti net dviejų įvertinimų darbams, sukurtiems jaunų Lietuvos dizainerių – didelė garbė“, - komentavo P. Zec žodžius E. Mikulskienė.

Red Dot award 2014 winner apdovanojimas skirtas rašomajam stalui „My Writing desk“, už dizaino novatoriškumą, funkcionalumą ir kokybiškumą.
Lentyna „Foldin“ gavo Red Dot award 2014 honourable mention įvertinimą už ypatingą sprendimą konstrukcijoje.

Abu produktai yra gaminami ir parduodami Lietuvoje, Europoje bei JAV jau antri metai. 2014 metais partnerystės sutartis pasirašyta ir su viena Singapūro kompanija, tad produktų sklaida didėja kasmet.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)