Geriausiems ir inovatyviausiems baldininkams skirtame „Baldų dizaino konkurse“ dėl funkcionaliausio, estetiškiausio, ergonomiškiausio ir ekologiškiausio baldo vardo varžėsi 20 kompanijų, pristačiusių 36 baldų komplektus, sistemas ir atskirus įvairios paskirties baldus.

Pasak komisijos nario VDA Dizaino inovacijų centro direktoriaus Mariaus Urbanavičiaus, laimėtojas buvo renkamas vadovaujantis keliais pagrindiniais kriterijais – kad baldas būtų naujas, šiuolaikiškas, inovatyvus, originalus, pagamintas naudojant naujas medžiagas. Pasak jo, nariai beveik vienbalsiai nusprendė, kad N. Kalinausko sukurti biuro baldai „Officeforefer“ atitinka visus šiuos kriterijus.

„Darbo vietoje, kur ji bebūtų, žmogus praleidžia daug laiko, todėl ji turi būti harmoninga, estetiška ir funkcionali, be nereikalingų detalių“, - apie „Officeforever“ pasakoja autorius N. Kalinauskas. Dizainerio sukurta biuro baldų visuma apima visus būtiniausius daiktus, kurių centre – nešiojamas kompiuteris.

Stilingas, estetiškas ir nepretenzingas minimalistinių formų „Officeforever“ stalas bei prie jo derančios spintelės ar lentynos pagaminti iš nesudėvimos, laikui, ugniai bei vandeniui atsparios medžiagos – milteliniu būdu dažyto arba surūdijusio bei specialiai apsaugoto metalo. Dėl savo universalumo šie baldai puikiai dera įvairių stilių interjere, sukurdami šiuolaikinio žmogaus darbo aplinkos harmoniją.

„Konkurso laimėtojas įdomus ir tuo, kad pateikė kitokį požiūrį į biuro baldus ir darbo aplinką. Tai labai reta, kad dabar, šiuolaikinės perprodukcijos ir vartojimo metu, buvo pasiūlytas baldas visam gyvenimui, kurį galima perduoti ir ateinančioms kartoms“, - teigia M. Urbanavičius.

Vertinimo komisiją sudarė Design for All Europe“ prezidentas Finn Petren, VDA Dizaino inovacijų centro direktorius Marius Urbanavičius, žurnalo „Naujas namas“ vyr. redaktorė Ieva Jaskutėlytė, LITEXPO parodų projektavimo ir įrengimo skyriaus vadovė Viktorija Česonytė, pirmininkavo architektas Rolandas Palekas.

Konkursą organizavo Lietuvos parodų centras LITEXPO ir asociacija „Lietuvos dizaino forumas“. Organizatorių nuomone, tokie konkursai paskatina gamintojus specialiai parodai kurti naujas kolekcijas, atspindinčias įmonių pasiekimus. M. Urbanavičius pabrėžė, kad komisijai buvo labai svarbu, kad baldas būtų sukurtas profesionalaus dizainerio, kaip autorinis darbas, o ne komandos ar bendrų vadybininkų pajėgų vaisius.

„Contraforma“ konkurso laureatą „Officeforever“ žada pristatyti kitose pasaulinėse parodose, kur jau buvo įvertinta šios dizaino studijos sukurta estetiškai surūdijusių ir apsaugotų baldų technologija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją