1. Nesurūšiuojate drabužių.

Tikriausiai visi žino, kad juodus ir baltus drabužius reikia skalbti atskirai, tačiau yra daugiau subtilybių. Nemaišykite rankšluosčių su sintetiniais drabužiais (ypač tampriais sportiniais drabužiais), jie gali stipriai susipinti.

2. Neskalbkite drabužio po kiekvieno apsivilkimo.

Nebent baisiausiai prakaituojate ar jūsų prakaitas yra tikrai aštraus kvapo. O šiaip per dažnai skalbiant drabužiai greičiau susidėvi.

3. Naudojate per daug skalbiklio.

Galbūt galvoje – kuo daugiau skalbiklio, tuo švariau. Netiesa. Skalbiklio perteklius tinkamai neišsiskalaus, o tose vietose kaupsis nešvarumai.

4. Skalbdami rankšluosčius nepilkite audinių minkštiklio.

Tada rankšluosčiai prasčiau sugeria vandenį.

5. Antklodes ir pagalves skalbkite du kartus.

Taip patariama todėl, kad plunksnos stipriai sugeria, taigi gali likti skalbimo priemonės, kuri išsiskalaus antrą kartą.

Antklodes ir pagalves įdėkite į džiovyklę kartu su teniso kamuoliuku – taip geriau išsipurens plunksnos.

6. Niekada neskalbkite maudymosi kostiumėlio.

Nors jie skirti maudytis, skalbimo mašinoje jų neskalbkite, nes skalbimo milteliai sugadins medžiagą (ypač jeigu ji su elastanu).

Maudymosi kostiumėlius skalbkite šaltame vandenyje su švelniu muilu. Jokiu būdu nedžiovinkite maudymosi kostiumėlių džiovyklėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)