Dinamiškas modernumas

Aiškus, neįnoringas, švarių linijų dizainas, pagardintas ryškiomis, grynomis, dinamiškomis spalvomis arba jų fragmentais – svarbiausias šios tendencijos bruožas. Šviestuvų kūrėjai rodos nepamiršo stilistinio paradokso, itin paplitusio aštuntojo devintojo dešimtmečio interjeruose.

Aiškios linijos ir išgrynintos formos ne itin akcentuoja aukštas medžiagų apdirbimo ir gamybos technologijas, nors jų čia esama daugiau nei būtų galima įsivaizduoti. Taip trokštamą stilistinį dinamiškumą perteikia ir blizgūs lakuoti paviršiai.

Noriai naudojamas stiklas ir organinis stiklas, nes niekas geriau neperteikia spalvos intensyvumo ir skirtingo gilumo. Ir žinoma, kaip čia apsieisi be įvairių grafinių, geometrinių motyvų bei žaismingų postmodernistinių interpretacijų.

Rafinuota elegancija

Eleganciją ir rafinuotumą geriausiai atspindi skulptūriškos formos ir juoda spalva. Kadangi šis stilius apeliuoja į prabangą, kyla nemažai pagundų kopijuoti vieną ar kitą istorinį laikmetį.

Geriausias būdas apsisaugoti nuo kičo ir blogo skonio - ekstravagancijos siekti šiuolaikiškai ir originaliai. Rafinuotumą ir subtilumą padės perteikti įvairūs juodos spalvos atspalviai, taip pat tinkami deriniai su aukso, šampano, perlo spalvomis.

Švelnus minimalizmas

Minimalizmas dėl tariamo šaltumo dažnai nepelnytai vadinamas egoistišku stiliumi. Tačiau minimalizmas gali būti jausmingas ir estetiškas, net jei funkcionalumui atitenka pagrindinis vaidmuo. Dizainerių tikslas – naujai interpretuoti tradicines formas, atrasti naujas jų prasmes.

Nors ši tendencija akivaizdžiai pirmenybę teikia baltai spalvai, išskirtinio dėmesio susilaukia išraiškinga geltona, kuriai patikėta paryškinti ir padėti atsiskleisti neutraliems atspalviams, pradedant šviesiai pilka, grafito, baigiant šilta smėlio.

Natūralumas, natūralumas ir dar kartą natūralumas

Natūralios medžiagos ir rankų darbas... Ką čia daugiau ir bepridursi... Nuo banalumo ir amatininkystės gali apsaugoti pamatinių dizaino tiesų išpažinimas, savikritiškas ironiškas požiūris ir geras humoro jausmas.

Šviestuvų dizainui būdingos gana paprastos, bet tuo pačiu gana išraiškingos formos. Žinoma, dominuoja natūralios medžiagos, pradedant medžiu, baigiant metalu, stiklu, keramika ir kamščiu. Jokia išdavystė šviestuvų gamybai panaudoti perdirbtas medžiagas ir netikėtus jų derinius.

Natūralumas. Cala
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją