Jis ne tik gali pakeisti brangius valymo produktus jūsų vonioje, bet ir gali būti naudojamas kasdienėms grožio procedūroms.

Baltasis actas

Baltasis actas yra vienas tų produktų, kurie turėtų būti kiekvienuose namuose. Be to, kad jis yra naudingas virtuvėje, jis taip pat kuo puikiausiai tinka estetiniams ir valymo darbams.

1. Naikina piktžoles

Baltasis actas gali sunaikinti žolytes ir piktžoles, kurios stiebiasi ir trukdo augti gėlėms. Baltąjį actą purkškite tiesiai ant piktžolių lapelių.

2. Suteikia plaukams šilko švelnumo

Norėdamos turėti švelnius ir šilkinius plaukus, vieną dalį acto sumaišykite su dviem dalimis vandens. Apipurkškite šiuo mišiniu plaukus, palikite 10 minučių, o tada nuskalaukite.

3. Neutralizuoja cigarečių dūmų kvapus

Kad neutralizuotumėt rūkymo kvapą, supilkite actą į dubenį ir palikite jį ten, kur norite panaikinti blogą kvapą.

4. Padeda ilgesniam laikui išsaugoti nagų laką

Prieš tepdamos pirmąjį nagų lako sluoksnį, pamerkite pirštų galus dešimčiai minučių į puodelį su baltuoju actu. Pastebėsite, kad nagų lakas laikysis ilgiau.

5. Padeda iki spindėjimo iššveisti vonią

Actas turi balinamųjų ir antibakterinių savybių. Vieną dalį acto atskieskite dviem dalimis vandens.

Apipurkškite šiuo mišiniu vietas, kurias reikia nuvalyti. Jos spindės, kaip niekada anksčiau. Švari vonia taip pat yra atgaiva sielai!

6. Pašalina grindų ir kilimų dėmes

Norėdami pašalinti grindų dėmes, vieną stiklinę acto supilkite į du litrus šilto vandens. Valydami kilimą, užpilkite acto ant purvinos vietos ir tuomet užlašinkite šiek tiek valiklio. Leiskite išdžiūti, o tada patrinkite šepečiu. Dėmės išbyks.

7. Pašalina prakaito dėmes

Dosniai apšlakstykite baltuoju actu išteptas drabužių vietas. Palikite dešimčiai minučių, o tada išskalaukite. Jūsų mėgstami marškinėliai atrodys kaip nauji.

Obuolių sidro actas

Be to, kad yra puikus pagardas salotoms, obuolių sidro actas taip pat tinka grožio priežiūrai. Kad išvengtumėt alerginių reakcijų, atskieskite jį vandeniu. Obuolių actą naudokite grožiui prieš naktį, nes nuo kontakto su saulės spinduliais ant odos gali likti dėmių.

1. Pašalina senatvines dėmes

Obuolių actas pašalina negyvas odos lęsteles, todėl oda lieka jauna ir gaivi. Vieną arbatinį šaukštelį acto šliūkštelėkite į pusę stiklinės vandens ir vatos diskeliu ištepkite veidą šiuo mišiniu. Palaikykite 30 minučių.

2. Kovoja su akne ir spuogeliais

Obuolių actas pašalina nuo odos riebalų perteklių, apsaugo nuo infekcijų, gydo nuo aknės likusius randelius, atveria poras ir leidžia odai tinkamai kvėpuoti.

3. Tai puikus veido tonikas

Vatos tamponėlį pamerkite į 1 arbatinio šaukštelio acto ir dviejų puodelių vandens mišinį. Vakare prieš miegą ištepkite juo švarų veidą (venkite tik akių zonos). Nenuplaukite. Actas padeda sureguliuoti natūralią odos pH pusiausvyrą, pašalina nešvarumus ir stimuliuoja kraujotaką.

4. Gydo pleiskanojimą

Obuolių actas stebuklingai gydo pleiskanojimą. Buteliuke su purkštuku sumaišykite ketvirtadalį stiklinės acto ir ketvirtadalį stiklinės vandens. Išpurškite šiuo mišiniu plaukus ir galvos odą, apvyniokite galvą rankšluosčiu ir palaikykite 15 minučių. Tuomet plaukus išskalaukite. Šiek tiek obuolių acto galite įpilti ir į savo mėgstamą šampūną.

5. Padeda greičiau užgyti mėlynėms

Sudrėkinkite švarios medvilnės skiautę grynu obuolių actu ir patepkite juo mėlynes. Palaikykite maždaug valandą. Priešuždegiminės acto savybės nuramins sumuštą vietą, pagerins kraujo cirkuliaciją ir paskubins gijimo procesus.

6. Padeda įgėlus uodui

Obuolių actas turi antiseptinių, antibakterinių ir niežėjimą mažinančių savybių, todėl padeda įgėlus uodui – sumažina niežėjimą ir patinimą.

Bendros rekomendacijos, kaip naudoti obuolių actą odos priežiūrai:

Niekada nenaudokite gryno obuolių acto – visuomet skieskite jį vandeniu. Priešingu atveju nuo jo gali likti dėmių ar kilti alerginė reakcija. Rekomenduojamas santykis yra 1 dalis acto ir 3 dalys vandens.

Prieš naudodamos acto mišinį, gerai suplakite buteliuką, nes ingredientai paprastai atsiskiria.

Prieš naudodamos obuolių actą veidui, įsitikinkite, kad jis nekelia alergijos. Šiek tiek acto mišinio užtepkite ant rankos, palaikykite kelias minutes, ir, jei nieko neatsitiko, tepkite juo veidą.

Pirmą kartą ištepus acto mišiniu veidą, rekomenduojama jį palaikyti tik 5 minutes, o tada nuprausti veidą šiltu vandeniu. Kitą kartą šį laiką galėsite pailginti.

Atminkite, kad obuolių actą grožio procedūroms reikėtų naudoti prieš naktį, kad išvengtumėt kontakto su saulės spinduliais, nuo kurių odoje gali atsirasti žaizdelių.

Atskiestą obuolių actą galite supilti į buteliuką su purkštuku ir naudoti jį kaip gaivinantį losjoną. Venkite kontakto su akimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)