1. Dantų pasta

Šveičiamosios dalelės dantų pastoje kuo puikiausiai tinka valyti sidabrui. Jos valo, o paviršiau nesuraižo. Nenaudokite balinamosios dantų pastos, ji gali pakenkti sidabriniams daiktams. Šveiskite nauju dantų šepetuku, valykite taip, tarsi valytumėtės dantis – švelniai, bet kruopščiai. Paskui kruopščiai nuplaukite sidabro dirbinius ir nušluostykite.

2. Karštos folijos vonia

Išklokite puodą folija, sudėkite sidabro dirbinius ir užpilkite karštu vandeniu. Palikite pastovėti 5 min., po kurių jūsų sidabro dirbiniai tiesiog švytės. Aliuminis ir verdantis vanduo nuvalys visas nuosėdas.

3. Blizginimas

Tai tarsi generalinės tvarkos diena. Nušveiskite ir nublizginkite turimus sidabro dirbinius, tai bus tarsi masažas.

4. Valgomoji soda

Ne prasčiau už dantų pastą šveičia valgomoji soda. Įpilkite į sodą vandens, užsimaišykite košelę ir šveiskite ja sidabro dirbinius. Netrukus jie spindės.

5. Druska

Su druska šveiskite tik įsisenėjusias dėmes. Druska gali suraižyti paviršių, tad praskieskite ją vandeniu, užsimaišykite košelę ir švelniai ja pašveiskite, kad nesuraižytumėte sidabro.

6. Skalbimo milteliai

Skalbimo milteliuose yra ir sodos, ir druskos ir kitų medžiagų. Per naktį pamerkite sidabro dirbinius į vandenį su skalbimo milteliais. Kartais to ir pakanka.

7. Pomidorų padažas

Kad ir kaip keistai skambėtų, galima pašveisti sidabro dirbinius su pomidorų pasta. Pomidorų rūgštis išgraužia dėmes ir kuo puikiausiai nublizgina sidabrą.

8. Gazuotas gėrimas – „Sprite“

Anglies rūgšties druska ir gėrime esanti citrinos rūgštis nugraužia nuosėdas ir nešvarumus.

9. Rankų dezinfekavimo skystis

Ši priemonė – mažiausiai natūrali iš esančių sąraše, na, bet jei atsidūrėte sunkioje padėtyje, skystyje esantys chemikalai ir alkoholis tikrai atliks savo darbą.

10. Plaukų kondicionierius

Ši prevencinė priemonė yra tiesiog puiki. Kondicionierius saugo plaukus, jis saugos ir sidabrą. Užpilkite kondicionieriaus, paskui galite šveisti. Tinka ir kokosų aliejus, kuris dar ir skaniai kvepia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)