Dovanos neišsirinkti bus sunku

Kaip ir ankstesniais metais pripažinti Lietuvos kūrėjai šiame kalėdiniame turguje tradiciškai prekiaus lietuviškais saldumynais, kalėdiniais namų aksesuarais, lietuviškais rūbais, taip pat žaislais ir papuošalais. Čia ir BAM-BOO odinės apyrankės - pagamintos su meile, ir „LeMuse“ siuviniai, kiekvieną moterį paversiantys mūza, ir OREFLECTOR ženkliukai-atšvaitai, padėsiantys būti pastebimam tamsoje ir neatrodyti kaip Kalėdinės eglutės ir dviračio mišrūnas...

„Medinis arkliukas” pristatys medinį vežimėlį, kurį privalo turėti kiekvienas Kalėdų senis savo maiše! Išvardinti visas Kalėdinio turgaus grožybes ir lankytojų laukiančius siurprizus būtų išties sunku.

Dar daugiau intriguojančių naujienų

Pasak šio turgaus organizatorių, šiemetiniame Kalėdiniame daiktų turguje bus ir naujovių. Pirmiausia - tai gyvos kalėdinės eglutės. Prieš keletą metų sodintos visai mažutės ūkininko Jurgio sodybos kieme, eglutės šį gruodį jau užaugo ir dega noru pasipuošti Kalėdoms kiekvieno namuose. Įdomiausia, jog kiekviena eglutė turi savo vardą.

Šiemetiniame Kalėdiniame turguje bus galima įsigyti ir kalėdinių vainikų. Kruopštaus rankų darbo vainikai spinduliuoja žmogišką šilumą.

„Chocolate Naïve“ – tikri šokolado alchemikai ir gamintojai, dirbantys su rūšinėmis kakavos pupelėmis neleis suabejoti, jog šokoladas - Dievų maistas. O „Crooked Nose & Coffee Stories“ siūlys lietuviškus kavos mišinius ir pasakos tikras kavos istorijas.

Dar viena Kalėdinio daiktų turgaus naujiena - lietuviška kosmetika. „Marmozel“ pristatys gyvą, lietuvišką „maistą“ kiekvieno odai. Šioje kosmetikoje naudojamos tik ekologiškos, pirmapradės žaliavos: baziniai ir eteriniai aliejai, gėlių vandenys, vaškai, augaliniai milteliai. Kosmetika rankiniu būdu gaminama Lietuvoje. „Užupio keturiolika” pardavinės autentiškus, ekologiškus, tradiciniu būdu pagamintus tikrus Marius Fabre Marselio muilus...

Šiame turguje bus galima sužinoti, koks gi tas Lietuvos kvapas ir, žinoma, jo įsigyti.

Ir net jei kalėdinėmis dovanomis pasirūpinote prieš pusmetį į Kalėdinį daiktų turgų verta ateiti. Dvi dienas- šeštadienį, ir sekmadienį - čia ore plevens gardžių kepinių ir karšto vyno kvapas, skambės šventinis šurmulys ir tvyros tikra kalėdinė nuotaika!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją