2 porcijos

1 vidutinio dydžio ungurys (apie 500 g).

Marinatui:

50 g sojos padažo, 1 didelės citrinos sultys, 2 česnako skiltelės, 10 g degtinės, žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Padažui:

50 g vandens, 100 g sauso balto vyno, 1 šaukštelis medaus, 1 didelės citrinos sultys, 1 šaukštelis krakmolo, žiupsnelis „Vegetos".

Garnyrui:

2 dideli obuoliai, virti ryžiai.

Šviežias ungurys išskrodžiamas, filė su oda atskiriama nuo kaulų. File marinuojama apie 3 val. Po to žuvis supjaustoma ir veriama ant iešmo, kepama orkaitėje 210 °C temperatūroje 20 min. Kol kepa šašlykas, gaminame padažą. Užkaitiname vyną, įdedame medų, „Vegetos" prieskonių, supilame citrinos sultis. Krakmolą sumaišome su vandeniu, įpilame į užkaitusį vyną ir užviriname.

Šašlykas skanus su virtais ryžiais ir obuoliais. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome šiaudeliais, dedame ant iškepusio šašlyko ir užpilame padažu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją