1 vidutinio dydžio ungurys (apie 500 g).
Marinatui:
50 g sojos padažo, 1 didelės citrinos sultys, 2 česnako skiltelės, 10 g degtinės, žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
Padažui:
50 g vandens, 100 g sauso balto vyno, 1 šaukštelis medaus, 1 didelės citrinos sultys, 1 šaukštelis krakmolo, žiupsnelis „Vegetos".
Garnyrui:
2 dideli obuoliai, virti ryžiai.
Šviežias ungurys išskrodžiamas, filė su oda atskiriama nuo kaulų. File marinuojama apie 3 val. Po to žuvis supjaustoma ir veriama ant iešmo, kepama orkaitėje 210 °C temperatūroje 20 min. Kol kepa šašlykas, gaminame padažą. Užkaitiname vyną, įdedame medų, „Vegetos" prieskonių, supilame citrinos sultis. Krakmolą sumaišome su vandeniu, įpilame į užkaitusį vyną ir užviriname.
Šašlykas skanus su virtais ryžiais ir obuoliais. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome šiaudeliais, dedame ant iškepusio šašlyko ir užpilame padažu.