Dangiškas malonumas – tai ne tik šokolado skonis, bet ir jo spalva. Jis pasižymi nepriekaištingu grafinių linijų švarumu. Šokolado ir kavos spalvos laikomos tradicinėmis, jeigu renkatės odinius baldus. Ir, greičiausiai, pačios populiariausios.

Kavos tirščiais galima ne tik burti, bet ir kurti interjero spalvinę gamą. Sėkmingas pavyzdys – kavos spalvos komoda ir neįprastas kabinetas, gausiai apstatytas žydinčiomis gėlėmis.

Spalvos simbolika, kaip taisyklė, susijusi su jos priklausomybe kokiai nors medžiagai – medžiui, odai, drobei, popieriui. Ir šia prasme sodri ruda spalva yra ypatingai daugiareikšmė. Tačiau pastaruoju metu dizaineriai nenori jos vadinti niekaip kitaip, kaip tik “kavos” arba “šokolado” – būtent taip skamba rudos spalvos pavadinimas didžiojoje kolekcijų ir modelių dalyje.

Asociacijos su kava ir šokoladu įgauna masinio gastronominio pamišimo pobūdį, o pavyzdinės priemonės interjere tokio požiūrio dėka prisipildo ne tik spalva, bet ir skoniu ir netgi aromatu. Todėl nieko stebėtino, kad “malonūs visais atžvilgiais” atspalviai pasirodo esantys pačiais tinkamiausiais siekiant sukurti bendrą hedonistinę nuotaiką šiuolaikiniame dizaine.

Nuolatinis poreikis komfortui šiandien patenkinamas atvirai siekiant prabangos ir gyvenimo malonumų – būtent todėl ypatingai aktualiomis tampa spalvos, susijusios su įsivaizdavimu apie malonų laiko praleidimą.

Kalbama ne tik apie spalvas, bet ir apie pačius daiktus: pastarojo meto “cigarinis renesansas”, pasireiškiantis susidomėjimu įvairaus dizaino pypkėmis, kandikliais ir įvairiausiais aksesuarais, arba neįtikėtinas profesionalių ir pusiau profesionalių baro aksesuarų populiarumas, susijęs su “vyno” tema, - visa tai tik neryškios, tačiau neabejotinai mielos “malonumo mados krypties” aspektai.

Kavos spalva – tai tas retas atvejis, kai spalva tinka prie beveik visų egzistuojančių dizaino krypčių. Be to, šis universalumas būdingas ne tik pagrindiniam sodriam rudos spalvos tonui, bet ir jo “sušvelnintoms formoms” – tai visi įmanomi rudos spalvos atspalviai, kurie asocijuojasi ne tik su taip vadinama juoda kava ar karčiuoju šokoladu, bet ir su balta ir pieno spalvomis, baltos spalvos atspalviu. Visi šie “skanūs” atspalviai sukuria naują koloristinę mados kryptį.

Tokios spalvos turi moralinę – psichologinę potekstę, simbolizuojančią pradines ir amžinąsias vertybes ir padeda sukurti ypatingai komfortišką aplinką. Šios spalvos aktyviai naudojamos etniniame stiliuje, nes priklauso pagrindinėms, natūralioms ir gamtinėms spalvoms. Kavos atspalviai laikomi klasikiniais ir rodo eleganciją bei rafinuotą skonį.

Galiausiai, jos yra puiki aristokratiška alternatyva “turginiam” pastarųjų metų daugiaspalviškumui. Be to, kavos spalva visiškai neturi nostalgiško liūdnumo. Kavos skonis – tai paties gyvenimo, epikūrizmo ir įtempto civilizacijos ritmo skonis.

Jeigu rinksitės kavos su pienu atspalvį, niekuomet nesuklysite. Panašių atspalvių gausu: juk viskas priklauso nuo to, kiek į kavą įpilsime pieno. Tačiau šių atspalvių unikalumas yra tame, kad jie nepriekaištingai atrodys tiek santūraus retro, tiek ir šiuolaikinio neoromantizmo stiliumi sukurtame interjere. Dvasinis komfortas tokioje aplinkoje garantuotas. Kaip sakoma: “ir skanu, ir naudinga.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją