Vyriausybė trečiadienį surengtame pasitarime su Žemės ūkio, Švietimo ir mokslo, Socialinės apsaugos bei darbo ministerijų vadovais aiškinosi, kodėl nuo 2003 metų rugsėjo tokia aktuali programa "Pienas vaikams" įgyvendinama labai lėtai.

Šiai programai įgyvendinti skirtos valstybės 2,2 mln. litų lėšos kol kas panaudojamos neefektyviai.

Premjero Algirdo Brazausko teigimu, Žemės ūkio ministerija, kuri pirmiausiai turėtų tuo pasirūpinti, padarė toli gražu ne viską. Be to, daug priekaištų pareikšta ir pieninėms, kurios labai nenoriai užsiima tokia pieno tiekimo švietimo ir ugdymo įstaigoms akcija.

Kita vertus, ne visi vaikai nori gerti pieną. Todėl jiems reikėtų leisti vietoje jo pasirinkti kitų sveikų pieno produktų, pavyzdžiui, jogurto, kefyro.

Nuo gegužės 1 dienos ši programa finansuojama iš Europos žemės ūkio orientavimo ir garantijų fondo. Tokiai paramai gauti paraiškas taip pat yra pateikę beveik pusšimtis vaikų darželių, nemažai vaikų globos namų.

Kol kas pieno produktų šalyje suvartojama mažiau nei ES. Lietuvoje vienas gyventojas suvartoja maždaug 283 kilogramus pieno ir jo produktų, o ES šalyse šis kiekis viršija 400 kilogramų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją