Šį pavasarį net 17 gyvybės draudimo ir pensijų bendrovės „Aviva Lietuva“ skyrių, daugiau nei 300 žmonių visoje Lietuvoje, susivienijo tam, kad pagražintų aplinką senelių globos namų gyventojams.

„Aktyvia socialine veikla užsiimame jau 12 metų. Daug metų rūpinomės be tėvų augančiais vaikais, rodėme jiems gerąjį pavyzdį, stengėmės įkvėpti siekti savo tikslų, eiti per gyvenimą drąsiai. Šiemet nusprendėme didesnį dėmesį skirti globos namuose gyvenantiems senjorams, kurie visą gyvenimą rūpinosi savo vaikais, darbais, namais, o dabar artimieji, valstybė jau turi rūpintis jais pačiais“, – sako įmonės generalinė direktorė Asta Grabinskė.

Daugiau nei 310 žmonių talkoms 18-oje senelių namų visoje Lietuvoje skyrė beveik 50 valandų. Talkose surinkta daugiau nei 2,6 tonų šiukšlių, išgrėbta apie 15 hektarų senelių namų teritorijos. Pavasario talkose draudimo įmonės savanoriai visoje Lietuvoje nuvalė ir per 300 langų, senelių globos namams dovanojo daugiau nei 500 įvairių gėlių ir medžių sodinukų.

„Verslo organizacijų dėmesys senelių globos namams yra labai prasmingas ir vertingas. Talkos metu buvo padaryta daug naudingų darbų, o globos namuose gyvenantiems žmonėms parodytas dėmesys – reikalingas, jie jį labai vertina ir priima“, – teigia Veisiejų socialinės globos namų direktorius Vygandas Mozeris.

Mažeikių rajono vaikų našlaičių ir senelių globos namų direktorė Birutė Vaičkienė pasakojo, kad senjorai šiuo metu kraustosi į kitas patalpas, tad pagalba gražinant aplinką buvo labai svarbi.

„Labai retai mus aplanko tokie nuoširdūs pagalbininkai. Šie talkininkai pasodino gėlių, sukaitę, pavargę surengė vaišes, patys aktyviai kvietė senelius, bendravo su jais ir net dainas dainavo. Toks nuoširdus dėmesys seneliams labai svarbus“, – talkos įspūdžiais dalinosi B. Vaičkienė.

Senelių globos namų vadovai akcentavo, kad globos namų aplinką ne visuomet spėja sutvarkyti darbuotojai, o kartais darbus pristabdo lėšų trūkumas, tad partnerystė su verslu yra labai naudinga.

„Mes skatiname oria senatve rūpintis dar esant jauniems, bet norime prisidėti prie pagalbos ir tiems, kurie savimi pasirūpinti anksčiau, deja, negalėjo. Dėl to daugiau nei 300 mūsų žmonių susivienijo senelių globos namų aplinkos tvarkymui“, – kalbėjo A. Grabinskė.

Aplinkos gražinimo akcijas ši draudimo įmonė organizuoja kasmet nuo 2009 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)