Vladimiras Nabokovas tokias būtybes pakrikštijo „nimfetėmis“, rašo woman.ru. Viskas dar būtų nieko, jei ne lipnūs suaugusių vyrų žvilgsniai, atvirai slystantys jūsų dukros figūra, nuo kurių jūsų sieloje kyla lengva panika: ką daryti?

Princesės ant žirnio

Kai mergaitės ima suprasti, kad jos gražios, jų elgesys gan ryškiai keičiasi. Nežinia iš kur kyla isterikų, kaprizų ir įgeidžių. Valdžios pojūtis neduoda dar nesusiformavusiai asmenybei jokios naudos.

Pretenzijų lygis auga ir palaipsniui ima viršyti galimybes, mergaitė ima darytis nebekontroliuojama ir gali iškrėsti bet ką. Būtent dėl šios priežasties nimfetės ir ima elgtis neapgalvotai, tarkime, užmezga slaptą ryšį su didžiausiu kiemo chuliganu.

Kad šių siaubų būtų kuo mažiau, nereikia ypatingai garbinti gamtos padovanotų dukros privalumų. Lengva ironija – tai, ko reikia. Kai kurios mamos, nesąmoningai didžiuodamosi savo dukterimis, stengiasi jas išpuošti, kad mergaitė greičiau taptų mergina. Klaida. Būtent šiame amžiuje kuklumas ir santūrumas – būtina auklėjimo taktika.

Ankstyvas seksualumas kyla iš noro mėgdžioti. Mergaitė aptempiančiais užpakaliuką šortukais ir nosinės dydžio palaidinuke visiškai nepasirengusi tam vyrų dėmesiui, kurį tokia apranga neabejotinai sukelia. Ji nesuvokia, kad jei jau apsivilko trumpesnį už kelnaites sijoną – turi būti pasiruošusi tam, kad kažkas užsinorės žvilgtelti, kas po sijonu. Ir jei suaugusi moteris gali susitvarkyti su tokia pikantiška situacija, mergaitei ji išties traumuojanti.

Stenkitės, kad apranga nebūtų seksuali. Madingi, trumpi drabužiai – kiek užsigeidžia, bet ne iššaukiamai seksualūs.

Dykinėjimas – vaikystės priešas

Statistikos duomenys byloja, kad į visokiausius nemalonumus, kokie tik gali tykoti nimfetės, įsipainioja mergaitės, kurioms visiškai nėra kas veikti. Jos visą dieną bastosi po kiemą ir ieško nuotykių.

Mergaitė, kuri gyvena nuo muzikos mokyklos iki gimnastikos salės, vargu ar pagalvos apie tai, kaip pasivalkioti su „bloga“ kompanija. Užsiėmusios mergaitės kur kas mažiau dėmesio skirs savo išvaizdai, jų seksualumas savalaikis ir natūralus. Jos turi savo draugų grupę, kur jas vertina pagal protą ir elgesį, o ne pagal drabužius ir veidelį.

Vadinasi, kuo mažiau jūsų nimfetė turės laisvo laiko, tuo natūraliau vystysis jos seksualumas.

Mažoji Elektra

O dabar įdėmiau pastebėkite savo nimfetės ir jos brangiausiojo tėčio – jūsų vyro – santykius. Visai neseniai jis jos užpakaliuką bučiavo, lopšį supo. O dabar? Ar taip tęsiasi ir toliau? Ar jis nemeta svarbiausių darbų, kad paduotų numylėtinei į vonią rankšluostį? Ar nesustoja susimąstęs prieš vitriną su nėriniuotais apatiniais, galvodamas anaiptol ne apie dovaną mylimai žmonai?

„Fu, tai juk iškrypimas“, - pasakysite ir būsite neteisios. Kiekvieno vyro pasąmonėje santykyje su dukra esti vyriškis. Ir ne be atsako. Tokia meilė prasideda ketvirtais-penktais metais. Froidas ją pavadino Elektros kompleksu (pagal merginos iš Sofoklio tragedijos vardą. Ji žiauriai atkeršijo savo motinai už Agamemnono nužudymą – savo tėvo, kurį be proto mylėjo).

Šio amžiaus mergaitė stengiasi užgrobti valdžią šeimoje – išstumti motiną ir tapti tėvo favorite. Neretai jai tai pavyksta. Jei motina užleidžia savo vietą šalia vyro (žinoma, ne fizine, o psichologine prasme), nimfetės amžiaus dukra su tėvu užmezga gan seksualius santykius (vėlgi psichologine prasme).

Žingsnis į šalį – ir nepatenkintas seksualumas tampa grobiu nimfečių mylėtojams. Todėl pasistenkite savo vyrui pasakyti, kad mergaitė jau didelė ir nereikia jos taip švelniai apkabinti ir bučiuoti prieš miegą.

Savo ruožtu pasistenkite neprarasti savo statuso šeimoje – net jei jūsų dukra pretenduoja į princesės vaidmenį, jūs visam laikui turite likti karaliene.

Iš kur atsiranda vaikai?

Beje, o jūs tvirtai žinote, iš kur atsiranda vaikai? Jei ne – greitai pasiskaitykite literatūros ir paaiškinkite savo dukrai kiaušialąstės apvaisinimo procedūrą. Galima galvą guldyti, kad ji to nežino. O žinoti labai svarbu.

Ties moksline dalimi seksualinį švietimą derėtų baigti. Mergaitė neturi žinoti daugiau detalių. Erotiniai filmai tokiame amžiuje kategoriškai draudžiami. Užuominas, anekdotus pasistenkite pasilaikyti sau iki to momento, kai mergaitė išeis į mokyklą ar pasivaikščioti.

Nuostabiosios damos kultas šeimoje, riteriškas elgesys su motina, net jei šiek tiek pakylėtas – puikus fonas suaugančiai Lolitai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)