Gegužės 16-17 d. šalies gyventojai turės išskirtinę progą susipažinti su šventąją Birmos kate iš arti prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“, kur vyks Lietuvos gyvūnų augintojų centro LGAC organizuojama tarptautinė kačių paroda.

„Šventoji Birmos katė – bene vienintelė kačių veislė, kurios letenėles puošia baltos idealiai simetriškos „pirštinaitės“. Jų akys tamsiai mėlynos ir išraiškingos, galva apvali su mažomis ausimis. Kailis paprastai šviesios spalvos su patamsėjimais ant snukučio, kojų ar uodegos, o jų ilgas, šilkinis kailis beveik nesivelia. Iš Siamo katės jos paveldėjo prisirišimą prie žmogaus, iš persų – gracingumą, o iš liūto – žieminę apykaklę“, – sako LGAC viceprezidentė Renata Citovič.

Šventoji Birmos katė – itin reta. Lietuvoje šiuo metu jų yra vos keletas. Kaimyninėse šalyse tik po vieną veislyną, kur auginamos šios veislės katės. Vieną iš šių kačių į parodą atveža jos šeimininkė V. Marcinkevičienė.

„Auginti šventąją Birmos katę – vienas malonumas. Ypatingo charakterio šventoji Birma labai greitai tapo pilnateisiu mūsų šeimos nariu, puikiai sutaria su vaikais, lengvai pakelia visus jų pokštus ir greitai viską atleidžia. Ši katė labai lengvai užmezga kontaktą su bet kokiu į namus užsukusiu svečiu ­– yra švelni, žaisminga, pasižymi beatodairiška ištikimybe, tačiau mainais reikalauja to paties. Jos labiau prisiriša prie žmogaus, o ne prie namų. Pasiimdami į savo namus birmietę, jūs prisiimate didelę atsakomybę dalintis meile su nauju pilnateisiu šeimos nariu“, – kalba V. Marcinkevičienė.

Šiandien šventųjų birmų veislė yra laikoma elitine. Birmos veislės katinai – tikri gurmanai ir, skirtingai nuo mažų, gracingų kačių, jie labai atidžiai renkasi maistą. Birmos katės balsas negarsus, ji pasižymi nekintančia nuotaika ir gali tapti idealia drauge tam, kas norėtų įsigyti persišką katę, tačiau neturi laiko skirti jos kailio priežiūrai. Šilkinis birmos kailiukas nesulimpa, tačiau trumpas kasdieninis priežiūros seansas vis dėlto reikalingas.

V. Marcinkevičienė šventąją Birmos katę įsigijo „Marikota*LV“ (Kaliningradas) veislyne. Šia veisle Lietuvoje neprekiaujama, tačiau parodos metu bus galima apžiūrėti ir įsigyti kitų populiarių veislių kačių, susipažinti su veisėjais.

Dviejų dienų trukmės paroda – paskutinė Kaune šį sezoną. Sekanti paroda – tik rudenį. Parodoje pamatysite įvairiausių veislių kačių - Bengalijos, Škotų nulėpausių, Meino meškėnų, Persų, Egzotų, Kornvalio reksų, Selkirk reksų, Britų trumpaplaukių, Sfinksų ir kitų.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)