Svarbu ir tai, kad kambariniai augalai sumažina neigiamą buitinių prietaisų, sintetinių medžiagų poveikį. Prieš akis – naujas dvylikos mėnesių metų ciklas, tad pasvarstykime, kokius kambarinius augalus verta auginti namuose.

Azalijos suteikia žvalumo.

Šios puošnios gėlės spinduliuoja žvalumo energiją, padeda susikoncentruoti, nesiblaškyti, nekreipti dėmesio į smulkmenas. Azalijos apsaugo nuo apkalbų, smulkmeniškų minčių, melo ir chaoso, nervingumo bei nepasitikėjimo, o svarbiausia, kad yra tarsi skydas nuo aplinkinių žmonių egoizmo. Šis kambarinis augalas padeda tiems, kurie vengia atsakomybės, nesiryžta pradėti naujo darbo. Ypač azalijos palankios menininkams, nes padeda greičiau įgyvendinti kūrybinius sumanymus.

Kalankės apsaugo nuo agresyvumo.

Taip pat slopina neigiamą susierzinusių žmonių energiją. Tai nepakeičiamas augalas tiems, kurių kaimynystėje gyvena triukšmingi, nuolat kuo nors nepatenkinti žmonės. Kalankės pakelia nuotaiką ir ypač naudingos iš ryto sunkiai išsijudinantiesiems. Šios gėlės spinduliuoja žaismingą ir stiprią energiją, valo orą, sugeria iš aplinkos kenksmingas chemines medžiagas.

Fikusai sugeria nerimą.

Fikusai dirba kaip siurbliai, valydami iš atmosferos nerimą, abejones, išgyvenimus. Liūdesys ir nerimas silpnina namų energiją ir pažeidžia žmonių emocinę pusiausvyrą. Fikusas ne tik sugeria neigiamą energiją, paverčia ją teigiama, bet ir neleidžia prasiskverbti blogoms vibracijoms. Šis augalas išvalo iš namų verksmingų žmonių, mėgstančių pasakoti apie savo nesėkmes, bėdas ir ieškančių užuojautos bei gailesčio, energiją. Fikusai pripildo namus entuziazmo, todėl ne tik šeimininkai, bet ir svečiai puikiai jaučiasi.

Kalijos priešinasi pesimizmui.

Šios gėlės gali būti laimės sergėtojos namuose, kuriuose nėra sutarimo, sutuoktiniai neranda bendros kalbos. Kalijos ne tik suderina priešingus energijos srautus, bet ir paverčia juos darniu džiaugsmo srautu. Sklaido pesimizmą, ilgesį, liūdesį, depresiją, prislopintą nuotaiką. Taip pat stiprina emocinio išsekimo ir stresų alinamą žmogų.

Kamelijos skatina švelnumą.

Japoninės kamelijos puikiai valo iš aplinkos neigiamą energiją, pritraukia ramybę ir pusiausvyrą, skatina žmones būti švelnesnius, geresnius ir mandagesnius. Tai puikus augalas tiems, kurie nemėgsta chaoso ir triukšmo. Kamelijos tinka lengvai susižavintiems žmonėms, padeda nepulti į jausmų kraštutinumus, nepamiršti pareigos ir atsakomybės.

Begonijos spinduliuoja džiaugsmą.

Šios gėlės sukuria džiaugsmingos ir harmoningos energijos lauką, slopina konfliktines situacijas, pripildo namus saulės energijos, sukuria kūrybingą atmosferą. Tinka linkusiems bendrauti, svetingiems žmonėms, yra vienas iš stipriausią apsaugą turinčių augalų. Begonijos pakeičia neigiamą vibraciją į teigiamą ir suteikia pusiausvyros. Naudingos lėtai mąstantiems, nemokantiems greitai priimti sprendimo žmonėms, nes padeda greičiau formuluoti mintis.

Alavijai sustiprina sveikatą.

Juos patartina auginti tiems, kurie dažnai serga. Vazoną pastatykite kuo arčiau ligonio, kurio biolaukas nusilpęs. Alavijai apsaugo namus nuo neigiamos energijos, apvalo ir sustiprina erdvę, stiprina organizmo imunitetą. Taip pat šis augalas padeda žmonėms įveikti sunkumus, nemalonumus, išgyventi vienatvę.

Gebenės užglaisto „juodąsias skyles“.

„Skylėtas“ energetinis laukas silpnina žmones, jie veltui švaisto savo energiją. Gebenės – greitoji pagalba tokiems namams, išvalo iš aplinkos silpnų, nepasitikinčių savimi, emociškai nestabilių žmonių energiją. Šie augalai apsaugo nuo nusivylimo, pakelia nuotaiką ir suteikia pasitikėjimo savo jėgomis. Tikima, kad gebenės skatina vaisingumą ir meilę.

Pelargonijos gina nuo pykčio.

Slopina neigiamą energiją, agresijos išpuolius, susierzinimą. Pykčio vibracijos vienos iš pavojingiausių ir labiausiai ardančių palankią atmosferą. Pelargonijos malšina galvos skausmus, mažina nuovargį, valo orą. Tačiau šios gėlės netinka miegamajame, nes stiprūs eteriniai aliejai gali per daug sudirginti nervų sistemą.

Ciklamenai atveria energiją.

Šias gėles naudinga auginti namuose, kur gyvena emocingi, permainingo, silpno charakterio, nuo savo nuotaikų ir aplinkinių nuomonės priklausomi žmonės. Ciklamenai atveria užspaustą energiją, atmosferai suteikia įkvėpimo ir kūrybingumo, pasitikėjimo savo jėgomis. Pakelia nuotaiką ir apsaugo nuo nusivylimų.

Monsteros nepakenčia netvarkos.

Jos reikalingos ten, kur aplinka labai chaotiška, viskas verčiasi aukštyn kojom. Šis augalas sugeria netvarkos vibracijas. Tai savotiškas namų energijos kamertonas, aplinkai suteikiantis harmonijos. Monsteros padeda tvarkingai surikiuoti mintis, sulaiko nuo tuščių kalbų, padeda konservatyvių įsitikinimų žmonėms rasti naujų idėjų, pakeisti pažiūras. Svarbu ir tai, kad padeda prisitaikyti prie naujų sąlygų, pasielgti taip, kaip reikalauja aplinkybės, todėl labai tinka užsispyrusiems žmonėms.

Kaktusai sergsti namus.

Šie sukulentai sugeria žmogui nepalankią energiją, apsaugo nuo neapykantos, pykčio ir susierzinimo. Kaktusai į namus neįleidžia neigiamos energijos, todėl juos rekomenduojama statyti ant palangės priešais lauko duris. Šie augalai sugeria emocijų pliūpsnius, tad tinka nepastoviems, sunkiai nuspėjamiems žmonėms. Svarbu ir tai, kad kaktusai namų šeimininkus apdovanoja kantrybe, moko būti atlaidesnius kitų silpnybėms.