Papasakokite jiems, ko tikėtis.

Planuodami atostogas jūs žinosite, ko galite tikėtis iš praėjusių metų patirties. Vaikai neturi gyvenimo patirties, kuria galėtų pasiremti, taigi jūs jiems reikalingi tam, kad padėtumėte pasirengti tam, kas jų laukia. Papasakokite jiems apie kelionės planus, kiek laiko užtruks kelionė, kur jūs sustosite pakeliui ir kiek jie galės suvalgyti mėgiamų sausainių. Kuo geriau jie bus pasirengę, tuo mažiau zirs.

Planuokite iš anksto.

Net jeigu jūs traukiate į tropikus, visuomet yra tikimybė, kad jus užkups lietus ir jūs užstrigsite viešbučio kambaryje. Net jeigu visas atostogas švies saulė, jūsų vaikams ne visuomet bus labai linksma. Pasiimkite su savimi kaip įmanoma daugiau lengvų nesunkių žaislų ir žaidimų. Keletas gerų idėjų: dėlionė, molis, piešimo reikmenys, balionai, lipdukai, Lego, kelioniniai žaidimai, spalvojimo knygelės ir rankiniai kompiuteriniai žaidimai.

Keliaukite protingai.

Daugelį kelionių traukiniu, lėktuvu ar automobiliu sugadina nuobodžiaujantys vaikai, kurie nesulaukia, kada prasidės linksmybės. Būkite išmintingi tėvai ir paverskite kelionę linksmybių dalimi. Pasiimkite su savimi “linksmuosius maišelius”, pilnus naujos veiklos. Valgymo metu patiekite vaikams jų mėgiamus užkandžius, nes jiems tikriausiai nepatiks tai, kas siūloma kelionės metu. Sulaužykite keletą taisyklių, tokių kaip draudimas kelionės metu kramtyti gumą ar čiulpinukus.

Jeigu keliaujate automobiliu, duokite vaikams jiems skirtą žemėlapį ir spalvotų pieštukų, kad jie galėtų pasižymėti nuvažiuotą kelią ir aplankytas vietas. Aprenkite vaikus patogiais drabužiais ir leiskite jiems nusiimti megztinį ar batus. Suraskite laiko leisti jiems ištiesti kojas ir pailsėti. Pasiimkite su savimi krepšinio ar futbolo kamuolį ir pakeliui sustokite trumpam žaidimui, kad jie išlietų susikaupusią energiją.

Išmėginkite stovyklavimą!

Yra daug priežasčių, dėl kurių stovyklavimas yra puikus pasirinkimas šeimyninėms atostogoms. Vaikai gali būti apsirengę žaidimų drabužiais ir niekam nerūpi, jeigu jie išsitepa. Jums nereikia rūpintis, kad kaimynai išgirs vaikų triukšmą per plonytes viešbučio sienas. Jums nereikia per daug rūpintis švara. Visuomet yra pakankamai vietos bėgiojimui. O vaikai valgys viską, kas tik bus pagaminta ant ugnies!

Patobulinkite savo įgūdžius!

Prieš pirkdami bilietus išsitraukite mėgiamą knygą apie vaikų auklėjimą ir peržvelkite svarbius auklėjimo įgūdžius, kurie būtini siekiant išlaikyti ramią ir malonią aplinką. Iš anksto nuspręskite, kokių taisyklių ir įpročių bus laikomasi išvykos metu. Pasikalbėkite su vaikais apie tai, kokio jų elgesio tikitės. Tuomet pasakykite jiems, kad bus daug smagiau, jeigu jie laikysis jūsų nustatytų taisyklių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją