Dažnas tėvelis skundžiasi, kad paaugliai dienas leidžia prie kompiuterio ar su draugais, o naujomis veiklomis sudominti sunku.

Kodėl taip vyksta, klausiame psichologės, edukologės, mados pasaulio atstovės Aistės Jasaitytės – Čeburiak.

Paauglystė ypatingas metas, keičiasi kūno linijos, paaugliai būna pasimetę ir sprendžia savo tapatumo krizę, mergaitės ima moteriškėti. O kaip priimti tą moteriškumą, kaip su juo būti ir susigyventi joms yra sunku suprasti. Kyla sunkumų santykiuose su visuomene bei tėvais.

Mano pačios asmeniniai išgyvenimai modelio darbe nuvedė mane į psichologiją, nes moteris yra daugiau nei kūnas ar grožis. Dauguma akcentuoja stilių, mados tendencijas, tačiau kur kas didesnis menas ir komfortas būti savimi. Menas būti savimi yra daugiau nei stilius - tai mano šūkis.

Jau ketverius metus dirbu nacionaliniame projekte su vaikais ir paaugliais, kuriame paauglėms tampu savotišku autoritetu. Užsiėmimų metų galiu remtis savo patirtimi ir kartu psichologijos žiniomis, siųsti žinutę mergaitėms per paskaitas bei praktines veiklas. Mano psichologinės žinios man padeda kurti santykį su vaikais.

Stovyklos - tai puiki erdvė ir galimybė paauglėms pabendrauti, atsiskleisti, išmokti pažinti bei mylėti, atrasti bei realizuoti save aplinkoje, kurioje gyvename, pajusti savo unikalumą. Pasitelkiant kūrybą paaugliai suvokia ne tik koks esu aš kaip individas, bet kartu mokosi įvertinti aplinką kurioje yra, išmoksta bendrauti ir bendradarbiauti.

Esu už tai, kad tėvai išleistų vaikus pažinti naujų sričių, naujų savirealizacijos būdų. Mes gyvename tokioje visuomenėje kur darbas, vaikai, žmonės sukasi intensyviam rate, todėl labai svarbu matyti, jausti, girdėti savo vaikus. Tuo tarpu paaugliams itin aktualus ir svarbus tėvų palaikymas, bei vaikystės ir paauglystės potyriai, kurie turi didelę reikšmę asmenybės augimui, tobulėjimui, požiūrio susiformavimui į save ir aplinką.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!