Šiuolaikinės interjero tendencijos vis aiškiau įvardina, kad vonios kambarys nebėra uždara izoliuota erdvė. Moderniuose interjeruose ribos tarp vonios kambario ir kitų namų zonų, pirmiausia miegamojo, vis drąsiau ir dažniau trinamos. Vis labiau populiarėja ir atviro išplanavimo vonios kambariai, kuriuose vonios ir dušo zonos nebeturi aiškių ir griežtai apibrėžtų ribų.

Tokios koncepcijos dušo zonose nepamainomi yra plieniniai dušo padėklai. Vieni didžiausių jų privalumų prieš trapą – higieniškumas, lengva priežiūra, tvirtumas ir patvarumas. Grindyse sumontuoti plokšti plieniniai dušo padėklai praktiškai susilieja su horizontaliu paviršiumi. Interjero specialistai pripažįsta, jog tai ne tik gerokai estetiškesnis, bet ir ergonomiškas interjero sprendimas.

Iki šiol plieninį dušo padėklą išduodavo tik horizontaliame paviršiuje sumontuota vandens nutekėjimui skirta anga ir jo spalva.
Didžiausia pasaulyje plieninių vonių ir dušo padėklų kompanija vokiečių „Kaldewei“ su nauju dušo padėklo modeliu „Xetis“ rodos nusprendė dušo padėklą apskritai padaryti... nematomą.

Kitaip nei tradiciniuose padėkluose „Xetis“ vandens nutekėjimo anga ir sifonas montuojamas ne horizontalioje, bet... vertikalioje plokštumoje. Šis unikalus technologinis ir dizaino sprendimas architektams ir interjero dizaineriams atveria visiškai naujas interjero projektavimo galimybes.

Interjero specialistai įvertins ir faktą, kad „Kaldewei“ neapsiriboja vien tik tradicinėmis dušo padėklų spalvomis ir siūlo net 13 matinių atspalvių. Tai reiškia, jog „Xetis“ padėklą galima spalviškai priderinti prie medžio, akmens masės ir kt. horizontalių ar vertikalių paviršių.

„Xetis“ paviršius padengtas specialiu 3,5 mm storio emalės lydiniu, todėl padėklas yra išskirtinai tvirtas ir atsparus bet kokiems smūgiams. Padėklo paviršius padengtas specialia neslidžia „Secure Plus“ danga, yra vientisas ir be jokių jungiamųjų siūlių - į jį neįsigeria drėgmė ir nesikaupia bakterijos. Gamintojai siūlo ir 13 skirtingų padėklų dydžių – nuo 90 x 90 cm, 120 x 120 iki nestandartinių 100 x 180 cm.

Ką tik pasirodęs „Xetis“ jau sulaukė ir dizaino specialistų įvertinimo – „Xetis“ gavo prestižinius „Design Plus“ ir „Deutscher designer club“ dizaino apdovanojimus, taip pat „Interior inovation award“ prizą, teikiamą už inovatyvius gaminius interjerui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)