Sustiprinkite savas pajėgas

Buities darbuose atsiranda vis naujų pagalbininkų. Jau neretai namuose aptinkamas dulkių siurblys robotas, kuris prisiima visą atsakomybę už namų švarą. Priežiūros jis reikalauja tikrai nedaug.

O ar pažįstamas langų valymo robotas? Tai prietaisas, kuris gali būti su laidu ir belaidis. Prie lango tvirtinasi naudojant variklį, siurbimo jėgą arba magnetą. Automatiškai veikiantis įrenginys dažniausiai valdomas išmaniąja programėle. Roboto paleidimas visiškai paprastas. Juo valomi įvairūs stikliniai paviršiai, veidrodžiai ar netgi plytelės. Drąsiai naudojamas langų išorės valymui.

Iššūkis įveikiamas!

Akivaizdžiausia langų valymo roboto teikiama nauda – savų jėgų tausojimas, rašoma atsiųstame pranešime spaudai. Juk kiek jų tenka sunaudoti, kad įveiktume pavasarį laukiantį iššūkį! Su pagalbininku valymo procesas tampa žymiai paprastesnis ir greitesnis. Tereikia aparatą „pasodinti“ ant lango bei skirti dėmesio jo valdymui.

Dar vienas privalumas – tai saugumas. Apie jį galbūt dažniau susimąsto gyvenantieji aukščiau. Norint pasiekti vieną ar kitą tolimesnį stiklo kampelį valant tenka ir persisverti per langą. Čia jau kyla pavojus. Saugumo aspektas tampa aktualus ir turintiems mažus vaikus ar gyvūnus, o galbūt globojantiems senolius. Tokiu atveju, imantis langų valymo proceso reikia itin didelio pastabumo bei budrumo, kad esant plačiai atvertiems langams nenutiktų nelaimė. Bijantiems aukščio, tai gali tapti ir emociniu išsigelbėjimu.

„Robotas itin reikšmingas pagalbininkas, kai namuose daug langų, jie dideli ar kai valymas privalomai tampa dažnas“, – pastebi prekybos centro internete „Varlė.lt“ specialistas Martynas Plyčiuraitis Plyčius.

Gyvenant bute langų skaičius dar gali būti įveikiamas, o štai namo – jau gerokai viršyti pajėgumus. Būstui esant šalia kelio arba netoliese vykstant statyboms ši užduotis dar labiau sunkėja. Rūpintis švara tenka dažniau. Žinoma, surandamos įvairios išeitys. Galbūt darbais dalijasi šeimos nariai ar samdomas juos atliekantis žmogus. Bet štai čia savą aptarnavimą gali pasiūlyti ir langų valymo robotas.

Asociatyvioji nuotr.

Reikšmingi ypatumai

Dairantis pagalbininko derėtų apsvarstyti savus poreikius bei atkreipti dėmesį į vienus ar kitus jo ypatumus.

Pradėkime nuo galimos robotų formos. Rinktis kvadratinę ar ovalią? Nors ovali laikoma universalesne, kvadratinė užtikrina puikią langų kampų valymo kokybę. Vieni jų gali būti kiek sunkesni, kiti – kiek lengvesni. Vieni – triukšmingesni, kiti – tyliau atliekantys savas funkcijas. Mažesnis jų svoris bei triukšmingumas tampa privalumu dirbant su šiuo prietaisu.

„Tikrai vertėtų įsižiūrėti į tuos modelius, kurie aprūpinti papildomomis apsaugos sistemomis. Juk prietaisui veikiant nemažame aukštyje iškyla jo kritimo tikimybė. Kaži ar norėtųsi prarasti nepigiai atsiėjusį pagalbininką? Saugumas gali būti užtikrinamas skirtingais būdais. Tame pasitarnauja ir tvirtai besilaikantis maitinimo laidas, ir apsauginė virvė, ir UPS sistema. Pastaroji neleidžia įrenginiui nukristi netgi netekus elektros maitinimo“, – detalizuoja specialistas.

Robotai turi įvairių funkcijų. Taip pat veikia keliais skirtingais režimais ar juos derindami išgauna aukščiausią valymo kokybę. Kai kurie pasižymi netgi dėmių valymo režimu. Valoma gali būti tiek sausu, tiek drėgnu būdu. Į prietaisus įdiegiamos sistemos, padedančios atpažinti lango kraštus ar berėmius stiklus. Tai itin svarbu valant veidrodžius, stiklines oranžerijas ar kitus stiklinius paviršius. Įvardijamas galimas roboto darbo pajėgumas – 4 kv. m. per minutę.

„Renkantis šaunųjį pagalbininką svarbu atkreipti dėmesį kiek krypčių jis geba purkšti vandenį – viena ar keliomis. Kuo platesnė amplitudė, tuo geresnė kokybė. Langų valymo robotai, turintys efektyvią purškimo sistemą, gali valyti bet kokio tipo langus. Viena inovatyviausių – kryžminio purškimo konstrukcija. Dėl jos robotas pasiekia plačius kampus ir užtikrina idealų drėgną valymą, įveikiantį bet kokią dėmę“, – pastebi M. Plyčiuraitis Plyčius.

Prietaisai pasižymi ir išmaniosiomis savybėmis. Įdiegtas dirbtinis intelektas vykdo jam paskirtas funkcijas. Langų roboto valdymas įmanomas mobiliuoju telefonu per atitinkamą programėlę. Aptinkamos ir kitos galimybės. Išmanaus valymo maršruto sudarymas ir netgi balso asistento pranešama informacija, kokia šiuo metu yra prietaiso būsena. Kadangi robotas įsimena savo padėtį, kiekvieną kartą darbą baigia palikdamas spindinčius švara langus vienu mygtuko paspaudimu.

Pasitelkus tokius išmanius pagalbininkus iššūkis tampa tikrai įveikiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją