Kadangi po niūraus žiemos periodo norisi ryškių spalvų - geltonos, oranžinės, dekorui labai tinka žydinčios pavasarinės gėlytės - hiazintai, primulės, kačiukai, narcizai.
„Paimkite pintą krepšelį, kad neprabėgtų vanduo, įklokite gabaliuką polietileno ir įdėkite žydinčių gėlių vazonėlį. Apdėkite miško samanomis, prismaigstykite kačiukų, padėkite vieną kitą kiaušinuką, papuoškite kaspinėliu - štai ir dekoracija“,- pataria gėlių salono „Florisima“ floristė Erika Varnienė.
Floristės teigimu, galima panaudoti miške rastas šakeles, puikiausiai tinka medžio žievė, beržo šakelės, ypač prasprogusios, iškart suteikia gyvumo. Galima pasidaryti vainikėlį iš paprastos gamtinės medžiagos, kad ir šieno, padekoruoti viena kita šakele ir plunksna.
O štai kaip Velykoms DELFI ofisą ir verslo centrą VERTAS papuošė „Gėlių virtuvės“ floristės Viktorija Grigaliūnienė ir Jurgita Nalivaika.

Iš beržų šakelių ir samanų spirale susuktas kokonas viršuje pražysta hiacintais, tulpėmis ir kitomis pavasarinėmis gėlėmis, tarp kurių įsitaisę Velykų simbolis - kiaušiniai. Kompozicija įstatyta aukštoje stiklinėje vazoje, kad atsiskleistų visas jos grožis.

Iš lanksčių vijoklių šakų susuktame lizde slepiasi tikros žydinčios dovanos, kvepiančios pavasariu ir džiuginančios akį spalvomis. Tarp šakų įsitaisę kiaušinukai išduoda, kad tai - velykinis lizdas.

Daugiau Velykų dekoro idėjų - apačioje esančiame albume.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)