Todėl išmanūs pagalbininkai – langų valymo robotukai – tampa vis labiau paklausia preke, rašoma pranešime spaudai. Kaip išsirinkti geriausią, patikimiausią ir labiausiai jūsų poreikius atitinkantį langų valymo robotą?

Ne prabanga, o būtinybė

Vis labiau šviečiant saulei ir ant langų išryškėjus žiemos „palikimui” – dulkėms ir purvui, daugelis suskumba valytis langus arba ieško alternatyvų. Viena populiariausių – langų valymo robotukai.
Šiais šiuolaikinių technologijų ir inovacijų klestėjimo laikais buitiniai robotukai namuose tampa nebe prabanga, o kasdienybe.

Jau nieko nebestebina, kad išmanūs pagalbininkai siurbia dulkes, plauna grindis, važinėja po sklypą ir pjauna veją ar valo langus. Kartais kaimynai tarpusavyje net rungtyniauja, kuris turi daugiau robotų, lygina jų pajėgumą.

„Langų valymo robotukas – ne tik viena populiariausių dovanų. Tai ir puiki investicija, vos už porą šimtų eurų palengvinanti buitinius rūpesčius, sutaupanti laiką šeimai ir laisvalaikiui. Jei turite robotuką, paspaudžiate mygtuką ir darbai padaryti – langai nuplauti.

Visi jūsų langai švarūs kada tik norite, o ne kartą per metus, kai prisiverčiate juos nuvalyti”, - privalumus vardina buitiniais robotais bei sodo technika prekiaujančios bendrovės „Rankis“ direktorius Denis Drokov.

Robotas įveikia visus aukščius

Vienas svarbiausių langų valymo robotų privalumų – jie pasiekia ten, kur žmogus negali. Dabar įprasta, kad ir privačiuose namuose, ir biuruose dalis langų visai yra neatidaromi ar nepasiekiami. Robotai įveikia visus aukščius, net ten, kur žmogui sunkiai pasiekiama arba reikėtų aukštai lipti ir rizikuoti.

„Robotą priklijuoji prie lango ir jis pats viską pasiekia ir nuvalo langus. Telefone yra programėlė, kuria pilnai valdai robotą, kur jam valyti, kada jį įjungti jį ir išjungti. Kai robotas atlieka savo darbą, atsiunčia signalą – pradeda pypsėti. Tai labai patogu, nes nereikia roboto stebėti, gali būti net kitame kambaryje”, - aiškina D. Drokov.

Dar vienas svarbus robotų privalumas – jai galima plauti net ir plyteles, pertvaras bei sienas ir lubas, kurias pasiekti taip pat sudėtinga. Kadangi dažniausiai sienos ir lubos plaunami labai retai arba niekada, ant tokių paviršių dulkių tikrai susikaupia.

Kurį rinktis: kampuotą ar apvalų?

„Jei gyvenate prie kelio, kur daugiau dulkių ar langai po žiemos labiau pridžiūvę – rinkitės apvalų robotuką. Jis dirba trynimo principu: ištrina purvą ir geriau išplauna langus.

Kampuotas robotas juda gal keturis kartus greičiau, jis nutrina tokiu principu kaip šluostė. Šį robotą labiau rekomenduojame ofisams, kai langus valyti reikia kartą per savaitę, tai jis tą padarys labai greitai”, - konsultuoja bendrovės „Rankis“ vadovas.

Naujausio modelio, tik metų pabaigoje pasirodžiusio rinkoje, „Hobot” robotas turi naujovę – talpą vandeniui. Tai labai patogu, nes nereikia pačiam purkšti lango vandeniu ar specialiu skysčiu. Pakanka į naujausio modelio robotą įpilti skysčio langams plauti ir jis pats papurškia langus skysčiu ten, kur reikia ir kiek reikia.

Kokybiškas kampuotas robotas šiek tiek brangesnis – kainuoja apie 350 eurų, o apvalus – apie 270 eurų.

„Dažnai klientai robotą renkasi pagal kainą, tačiau rekomenduoju jį rinktis pagal gamintoją. Patys patvariausi robotai, pasaulyje numeris vienas – „Hobot“. Nuo kitų gamintojų jie skiriasi kokybe, inovacijomis, ilgaamžiškumu ir, kas yra svarbu, būtent galingesniu varikliu.

Dėl šios priežasties robotas gali dirbti ilgą laiką, nereikia jam kas 10 minučių leisti pailsėti, kad atauštų ir neperdegtų variklis, kaip kitų gamintojų“, - pataria D. Drokov.

Dėl tos pačios priežasties – dėl galingesnio variklio ir didesnio patikimumo – nuomos kompanijos daugeliu atvejų renkasi būtent šio gamintojo robotus, kad jie ilgiau tarnautų.

Kodėl verta pirkti, o ne nuomotis?

„Išsinuomoti langų valymo robotą sezono metu – rimtas iššūkis, nes visi jo nori, todėl reikia laukti eilėje. Kai savo turi robotą, pats planuoji laiką, kada tau patogu valyti langus. Kai nuomojiesi, turi „prisirišti“ prie tos dienos, kai jis bus laisvas, tad ne visada tai patogus ir tinkamas laikas“, - aiškina trūkumus bendrovės „Rankis“ vadovas.

Kitas dalykas, į ką reikia atkreipti dėmesį nuomojantis robotą, kiek dienų prireiks išvalyti jūsų būsto langus. Jei gyvenate privačiame name, kuriame yra daugiau nei 5 langai ir dalis jų vitrininiai, tai vienos dienos nepakaks, kol visus langus nuvalys.

Robotų ekspertas D. Drokov pastebi, kad nuomojami robotai dažnai būna nuvalę jau kokį 1.000 langų, todėl būna nusidėvėję ir jų valymo kokybė suprastėjusi.

„Jūsų asmeninis robotas, kurį tinkamai prižiūrėsite, išvalo langus geriau ir dirba tyliau nei išnuomoti, gerokai „pavargę“. Jūsų robotas jums gali tarnauti net ir dešimt metų. Todėl nespręskite apie robotų darbų kokybę iš nuomojamo roboto patirties“, - įspėja konsultantas.

Moko, kaip teisingai naudotis

Kai kurie pasiturintys žmonės, kurie nenori langų valyti patys, samdo valymo kompanijas. Tačiau ne visi tokias paslaugas pripažįsta, nes nenori į namus įsileisti svetimų žmonių. Kitas minusas – tokios paslaugos brangiai kainuoja, todėl jas naudoja tik kartą ar du per metus.

„Švarių langų norime kasdien, o ne kartą per metus. Todėl geriausias pasirinkimas – langų valymo robotukas: jums dirbti nereikia, tik paspausti mygtuką, o langų švara džiaugsitės kasdien“, - teigia D. Drokov.

Ekspertas pataria, kad svarbu naudoti ir tinkamas priemones, kad jos neliptų prie lango ir robotukai neslystų.

„Idealiausia, kai naudojamas specialus šampūnas, kuris pagerina valymo kokybę. Kartais žmonės pagaili trijų eurų skirtumo ir nusiperka pigesnį šampūną, o paskui skundžiasi, kad robotas blogai valo. Jei naudojate priemonę, kuri blizgina langus, tuomet robotukas slysta ir neišvalo taip tobulai. Naudodami tinkamas šluostes ir tinkamą šampūną pagerinsite rezultato sėkmę“, - teigia bendrovės „Rankis“ direktorius Denis Drokov.

Ši įmonė specializuojasi robotų pardavime, todėl jos darbuotojai suteikia kiekvienam pirkėjui nemokamą konsultaciją ir išsamiai paaiškina, koks robotas labiausiai jam tinka ir kaip juo teisingai naudotis, nes tai lemia gerą rezultatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)