„Miegodami ir toliau prakaituojame, kūnas išskiria riebalus ir nešvarumus, todėl ant patalynės audinių galima aptikti seilių, šlapimo, lyties organų išskyrų ir išmatų“, – teigė ji.

„Jei patalynė neskalbiama reguliariai, o ant lovoje miegančio asmens kūno yra įbrėžimų ar žaizdelių, per jas į organizmą gali patekti infekcijos. Audiniuose gali būti epidermofitijos ir kitų grybelinės kilmės užkratų“, – įspėjo M. Marlowe.

Taip pat ji pridūrė, kad reguliariai neišskalbiant patalynės užkratas patenka ir į kitas lovos dalis, rašo „Daily Mail“.

„Retai skalbiant patalynę skysčių patenka į pagalves ir čiužinius, o iš ten juos pašalinti bus kur kas sudėtingiau nei paprasčiausiai įdėti patalynę į skalbyklę“, – patikino ekspertė. Norintiems išvengti nehigieniško miego ji rekomenduoja keisti patalynę ir ją skalbti kartą per savaitę.

Deja, 2014 m. atliktas tyrimas parodė, kad reguliariai patalynę skalbia toli gražu ne visi, o kas dešimtas tyrimo dalyvis prisipažino keičiantis patalynę vos kartą per mėnesį.

Atlikus namų ruošos įpročių tyrimą nustatyta, kad 35 proc. suaugusiųjų patalynę keičia kartą per dvi savaites, ir tik vos šiek tiek daugiau nei trečdalis tyrimo dalyvių teigė šią procedūrą atliekantys kiekvieną savaitę. Kas dešimtas apklaustasis prisipažino į skalbyklę patalynę įdedantis vos kartą per mėnesį.

Kai tyrimo dalyvių buvo paklausta, kokią patalynę jie būtų linkę vadinti nehigieniška, pusė iš jų teigė, kad, jų manymu, nehigieniška yra dvi ar tris savaites neskalbta patalynė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)