Kaip rašoma portale novate.ru, viskas prasidėjo nuo to, kad šitie žmonės – Oskirkų šeima – įsigijo sklypą gyvenamojo namo statybai. Kol projektas buvo realizuojamas, visi gyveno Minske nuomojamame bute. Negana to, kad teko mokėti 350 dolerių (apie 300 eurų) nuomos mokestį, norint nusigauti iki užmiestyje vykstančių statybų, dar 150 dolerių (130 eurų) per mėnesį tekdavo išleisti benzinui. Vieną gražią dieną šeimos galva Viktoras pasidalijo išganinga idėja: o kas jeigu šalia statybų surentus nediduką būstą ir persikėlus į jį pagyventi, kol bus baigti darbai?

Miniatiūrinis namelis

Tinkamo mikronamuko projektą pavyko rasti internete. Jo matmenys – 4 x 4 metrai, na, o atstumas iki lubų – 3,8 metro, tad labai norint buvo galima sumodeliuoti keturių pakopų planą.

Miniatiūrinis namelis

Pagrindinė būsto erdvė buvo numatyta svetainei, kiek aukštėliau reikėjo įrengti virtuvę, palubėje – miegoti skirtą vietą, na, o apačioje – tualetą, vonią ir pagalbines patalpas.

Miniatiūrinis namelis

Namo konstrukcija užkelta ant stulpų. Karkasas suformuotas iš lentų, likusių nuo pagrindinio namo statybos. Langams reikėjo pirkti tiktai stiklą – medinius rėmus šeimininkas sumeistravo pats.

Miniatiūrinis namelis

Laminato Viktoras įsigijo konfiskuotų prekių parduotuvėje, todėl jis atsiėjo net 70 proc. pigiau nei tas, kuris parduodamas įprastai. Virtuvės baldus šeima turėjo savus – juos tereikėjo atsivežti iš nuomojamo buto. Kaip sakė Viktoras, visas namukas, kartu su kondicionieriumi, sofa ir kitais baldas kainavo 4,6 tūkst. dolerių (4 tūkst. eurų.).

Miniatiūrinis namelis

Kadangi izoliacija gana nepriekaištinga, būsto šildymui užtenka naudoti kondicionierių. Šeima gali sau leisti naudotis tokiais įrenginiais kaip indukcinė kaitlentė, šaldytuvas, elektroninis arbatinukas, kompiuteris ir gartraukis. Iš esmės mokėti tenka tik už elektrą, tačiau name yra ir dujų balionas bei specialus šildytuvas, kuriais būtų galima pasinaudoti tuo atveju, jei elektra būtų atjungta.

Miniatiūrinis namelis

Namas, reikia pasakyti, suprojektuotas labai sumaniai bei kruopščiai. Kiekvienai zonai paskirtas vis kitas lygmuo. Po virtuve sumontuotas šildytuvas (boileris) ir skalbimo mašina.

Miniatiūrinis namelis

Čia yra vietos ir nedideliems, bet buityje dažnai praverčiantiems daiktams. Vanduo, naudojamas prausiantis, nuteka į grindyse suformuotą angą. Gryno oro į patalpas patenka pro ventiliavimo kanalus, išvestus tualete ir virtuvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)