Didžiulė, minkšta, su sniego baltumo patalyne. Beje, balta patalynės spalva pasirinkta ne atsitiktinai. Maža to, būtent balta patalynė gali būti pagrindinė priežastis, kodėl jums patiks jūsų numeris, rašo novate.ru.

Viešbutis visais atžvilgiais yra maloni ir romantiška vieta. Visų pirma, gyvenant viešbutyje, nieko nereikia daryti patiems ir galima ramia sąžine pailsėti nuo maisto gamybos ir namų ruošos. Antra, jame viskas blizga švara. Trečia, viešbučiai ir jų personalas saugo nemažai paslapčių. Viena iš jų – akinančio baltumo patalynė.

Baltumu švytinti patalynė viešbučiuose yra tapusi norma, nors toks sprendimas, atrodytų, yra keistas. Juk būtent ant baltos patalynės likusios dėmės ir ištepimai labiausiai kris į akis. Paardoksas, bet būtent todėl viešbučiai renkasi baltą spalvą. Išsiaiškinkime.

Viešbučių darbuotojai teigia, kad tai susiję su psichologija ir vadinamais „suvokimo efektais“. Švari, balta patalynė viešbučio svečiams kelia prabangos ir saugumo įspūdį, nors jis būna nesąmoningas. Dėl „aureolės efekto“ mes tariamą prabangą įžvelgiame ir visame kambaryje.

Galiausiai net pats kukliausias numeris pradeda atrodyti „aukšto lygio“ ir vertas apsigyventi. Personalas puikiai žino šią gudrybę ir ne veltui stato lovą pačiame kambario viduryje.

Nors šiandien sunku įsivaizduoti viešbutį be baltų patalų, sniego baltumo standartas buvo įvestas tik 10-ojo dešimtmečio pradžioje. Būtent tada buvo atlikti atitinkami tyrimai. Iki to laiko apie patalynės spalvos ir viešbučio kokybės sąsajas niekas net nesusimąstė.

Taigi pasirodo, priversti svečius manyti, kad net vidutiniai kambariai yra puikūs, nėra taip sudėtinga. Dėl tos pačios priežasties viešbučiai naudoja ir baltus rankšluosčius bei baltus chalatus. Be to, naudojant tik vieną spalvą, nereikia rūšiuoti skalbinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)