Prisilietę prie šilko, dažai susilieja į vieną nepaprasto grožio kūrinį. Tapyti ant šilko yra didelis malonumas, o įspūdingais rezultatais gali džiaugtis net tie, kas rankoje niekada nelaikė teptuko.

Tapyba ant šilko - tai magiškas spalvų maišymo, derinimo ir liejimo žaidimas. Tai vertinga pamoka, leidžianti geriau suprasti spalvų derinimo subtilybes ir suteikianti galimybę atskleisti savo kūrybiškumą.

Sienų puošyba šilko paveikslais

Šilko paveikslai prikausto mūsų dėmesį - neįmanoma nepastebėti žvilgesio ir gyvybingumo, kuriuo spinduliuoja tapyto šilko kūrinys. Ant šilko nutapyti paveikslai papuošia bet kokią sieną ar kambarį ir suteikia jiems rafinuotumo. Visa, ko jums reikia - tai šilkas, dažai, teptukas ir keletas smeigtukų, kuriais pritvirtinsite ištemptą audinio skiautę. Kūrinys bus įspūdingas bet kokiu atveju - tiek sukurtas lengvais teptuko potėpiais, tiek atliktas sudėtingesne technika.

Šilko paveikslo rėminimas

Priešingai nei daugelis paveikslų, kurie įstatomi į dekoratyvius rėmus, piešiniai ant šilko yra įtempiami ant medinio rėmo. Todėl pirkdami audinį pasirūpinkite, kad jis būtų bent 15 cm platesnis nei būsimasis paveikslas, nes reikės apvynioti rėmo kraštus. Tai originalus šilkinio meno kūrinio eksponavimo būdas, leidžiantis juo grožėtis namiškiams ir svečiams.

Kurkite ir eksperimentuokite

Tapyba ant šilko yra labai „atlaidi“ meno rūšis. Ant audinio nugulę dažai liejasi taip, kaip jiems patinka, todėl dirbant su šia medžiaga rezultatas negali būti „neteisingas“ - jis bet kokiu atveju atrodo meniškai ir įdomiai. Tai yra pati magiškiausia tapybos ant šilko dalis, tačiau kai kurie žmonės nusimena, jei rezultatas būna ne toks, kokio tikėjosi.

Jei norite išmokti tapyti ant šilko ir sužinoti, kaip skirtingų spalvų dažai susilieja į vieną meno kūrinį, nebijokite eksperimentuoti, bet laikykitės tam tikrų nurodymų.

* Susiraskite patogią ir erdvią darbo vietą.

* Patieskite audinio atraižą ir ją prismeikite smeigtukais.

* Užlašinkite ant audinio truputį dažų ir stebėkite, kaip jie liejasi.

* Ant kitos vietos užlašinkite dar truputį ir stebėkite, kaip liejantis dažams keičiasi jų atspalvis.

* Toliau eksperimentuokite naudodami skirtingus dažus, tamsias ir šviesias spalvas. Pabandykite sukurti kelis vaivorykštės spalvomis švytinčius raštus.

* Išbandykite keletą skirtingų šilko audinių.

* Jei norite tobulėti, įsigykite ar pasigaminkite specialių trafaretų. Tai popieriuje išraižyti motyvai, kuriuos galite perkelti ant šilko audinio ir sukurti norimą paveikslą ar pasikartojantį raštą. Be to, tą patį trafaretą galima naudoti ir kuriant kitus tapybos ant šilko projektus. Jei turite meninę gyslelę ir jums nestinga įkvėpimo, pasitelkite fantaziją ir kurkite jums gražiausias figūras ir raštus.

* Naujausias išradimas tapymo ant šilko srityje yra „FabricMate“ markeriai, kuriais galite pakeisti įprastus dažus. Pasirinkite gražiausias iš 30 siūlomų spalvų ir maišykite jas tarpusavyje. Šių markerių būna ir plonų, ir storų, ir netgi kūgiškais šereliais. Pastaraisiais galima išgauti įvairaus pločio linijas - tereikia pasukti markerį kitu kampu. Tapyti ant šilko dar niekada nebuvo taip lengva!

Tinkami audiniai

Štai šilko audinių, ant kurių galite tapyti, sąrašas:

* Šifonas
* Dupion šilkas
* Habutai šilkas
* Velvetas
* Organza
* Marlė
* Tvilas
* Krepas
* Atlasas
* Krepdešinas
* Grynas šilkas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)