aA
Norite pradžiuginti šeimą skaniais patiekalais, tačiau bijote sugadinti apetitą nemaloniais kvapais? Jums padės šie paprasti, bet efektyvūs metodai.
Žuvis
© Shutterstock

Kurti stebuklus prie viryklės yra malonus užsiėmimas. Tačiau gamybos įkarščio momentu mes dažnai nepastebime, kaip mūsų butas prisipildo apetito nežadinančių kvapų, o namiškiai stengiasi apeiti virtuvę, užspaudę nosis. Ruošiate žuvį, pjaustote svogūnus ar gaminate dar kažką ne itin kvapnaus? Tuomet nepamirškite „saugumo technikos“ – paprastų gudrybių, kurios išvaduos virtuvę nuo nemalonių kvapų.


1. Prieš pradėdami ne itin aromatingus eksperimentus, išvėdinkite virtuvę

Atidarykite langus 5 – 10 minučių ar net įjunkite garų surinktuvą. Juk būtent įvairiausių kvapų mišinys, o ne vienas dirgiklis sukelia nemalonų efektą.

2. Užsidarykite

Prieš pradėdami gaminti, užsidarykite virtuvės duris. Tai neleis kvapui pasklisti po visą butą. Taip, tai elementaru. Tačiau daugelis vis tiek pamiršta šį akivaizdų dalyką.

3. Sviestas, cukrus ir cinamonas

Nedidelį kiekį šių produktų sudėkite ant kepimo popieriaus ir įkiškite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių karščio. Šis triukas greitai užlies virtuvę bandelių bei sausainių aromatu ir nustelbs kitus kvapus. Tik nenustebkite, jei namiškiai pradės klausinėti, o kur gi desertas?

4. Užvirinkite acto

Užvirinkite stiklinę vandens su vienu šaukštu acto. Šis paprastas būdas efektyviai sugers visus nemalonius kvapus. Kad virtuvė kvepėtų gaiviau, galite pridėti kelias apelsino skilteles ar citrinos griežinėlį su žievele.

5. Šalia nemalonaus kvapo šaltinio pastatykite atidarytą kavos indą ar sodos pakelį

Tarp namuose esančių produktų jau turite natūralų ir efektyvų dezodorantą. Tiesiog juo pasinaudokite.

6. Uždekite žvakes

Naudokite ne paprastas, o aromatizuotas žvakes. Rinkitės žvakes su vanilės ar cinamono kvapu. Tai garantuos ne tik malonų aromatą, bet ir namų jaukumą.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Girto kūdikio atvejis parodė Lietuvos realybę: su tokia motina turėjo dirbti speciali komanda (98)

Daugelį lietuvių sukrėtė Klaipėdos atvejis , kai gimė visiškai girtas kūdikis. Primename, kad...

Po Zelenskio ir Porošenkos akistatos – griežtas verdiktas (418)

Komikas, galintis tapti naujuoju Ukrainos prezidentu, penktadienį pažadėjo išardyti senąją...

„Vilmorus“: pasikeitė prezidentinių lenktynių lyderis (2029)

Konservatorių kandidatė prezidento rinkimuose Ingrida Šimonytė pakilo į pirmąją reitingų...

Kreipėsi į paspirtukų vairuotojus: žinoti KET neužtenka, kai kurios taisyklės – nerašytos (21)

Spūsčių išvengti ir ekologiškai keliauti gyventojai vis dažniau kaip alternatyvią transporto...

Parduotuvių darbo laikas per Velykas: kai kurios visai nedirbs (63)

Šiemet ne visi prekybos centrai per šventes lauks pirkėjų. Vis dėlto, nors pirmąją šv. Velykų...

Sergėjus Maslobojevas vedė antrojo vaikelio besilaukiančią mylimąją (61)

Šeštadienį, balandžio 20 dieną, kovotojas Sergejus Maslobojevas sumainė aukso žiedus su...

Su nuteistaisiais beveik pusę gyvenimo dirbanti moteris: įkišę koją į šią sistemą, pamatėme daugybę baisių dalykų (15)

Buvusių kalinių integracija į visuomenę – ilgas, sudėtingas, daug pastangų reikalaujantis,...

Atkeliauja nauja šilumos banga: jausimės lyg vasarą (24)

„DELFI diena“ laidoje apsilankiusi sinoptikė Vida Ralienė tikino, kad sulauksime tik vienos...

Bandomieji gyvūnai: kam juos naudoja Lietuvos mokslininkai? (7)

„Jūs matote pelę, o mes matome priemonę išgydyti vėžį“, – atėjus pokalbio pas Vilniaus...