Nemanykite, kad menas turi būti brangus. Sienas galite puošti vaikų piešiniais, šeimos nuotraukomis, įrėminta įdomaus audinio ar tapeto skiautele.

Sienų puošimas šeimos nuotraukomis yra puiki idėja. Jas galite atspausdinti ant drobės ir ja aptraukti medinį porėmį, atspausdinti ant fotopopieriaus ir priklijuoti prie plastikinės plokštės arba įrėminti dailiuose rėmeliuose.

Nekabinkite meno kūrinių per aukštai. Paveikslo ar jų grupės centras turi būti akių lygyje.

Meno kūriniais galite puošti visų kambarių sienas. Nepamirškite prieškambario, valgomojo ir netgi vonios.

Nekabinkite mažo paveiksliuko ant didelės sienos. Jei būtinai norite juo papuošti sieną, įrėminkite jį dideliuose rėmuose.

Naudokite specialius kabliukus, o ne vinis ar grąžtą. Kai kurie kabliukai gali išlaikyti net iki 100 kg svorį. Kad paveikslas kabėtų tiesiai, naudokite ne vieną, o du kabliukus.

Nekabinkite paveikslų be kito žmogaus pagalbos. Visada geriau, kai tai daro du žmonės, nes vienas gali prilaikyti paveikslą, o kitas – žengti atgal ir pažiūrėti, ar jis nekaba kreivai.

Kabinkite kelis meno kūrinius kaip vieną.

Nekabinkite paveikslų per toli vienas nuo kito. Geriausias atstumas – 5 cm (ar mažiau) iš abiejų šonų, viršaus ir apačios.

Pirmiausiai „pasitreniruokite“, o tik tada kabinkite. Išdėliokite paveikslus ar nuotraukas ant grindų ir komponuokite, kol rasite geriausią variantą.

Nepamirškite harmonijos. Nekabinkite didelių paveikslų ant vienos sienos, o mažų – ant kitos. Ta pati taisyklė galioja ir vienodo stiliaus ar spalvos rėmams.

Paveikslą galima tiesiog pastatyti ant žemės arba stalelio – atrodys labai stilingai. Jei norite didesnio įspūdžio, derinkite ir šalia pastatykite kelis skirtingų dydžių paveikslus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją