Tokie ir panašūs klausimai iškyla naujakuriams, statantiems ar įsigijusiems naują būstą.

Aš manau, kad reikia interjero dizainerį rinktis atidžiai, bet neperlenkiant lazdos. Pradžioje bent jau pamatyti atliktus darbus ar eskizus, pabendrauti. Nes vis tik su šiuo žmogumi teks kurį laiką gana intensyviai bendrauti. Turi sutapti Jūsų požiūris į namus, į darbą ir aplamai turi jausti ar tas žmogus tinkamas.

Aš stengiuosi vadovautis intuicija, ką patarčiau daryti ir užsakovams. Kaip kad gavusi naują užduotį, visada stengiuosi vadovautis intuicija, pajausti, koks užsakovui artimas stilius ir tik išsiaiškinus užsakovo lūkesčius pradėti darbus.

Gavusi šį užsakymą, pradėjau dirbti, buvo pateikti keli projektiniai pasiūlymai, kuriuos dar teko labai ilgai tobulinti, nes viso darbo eigoje gryninome norimų namų stilių, labai daug svarstėme, nenorėjome priimti tokių sprendimų, kurių po kelių metų teks gailėtis ar taisyti.

Taigi, tai modernus 4 asmenų jaunos šeimos kotedžo interjeras Kaune. Gyvenamo ploto 100 kv.m. Užduotis - sukurti stilingą, neperkrautą detalėmis interjerą. Pirmas darbas buvo išsigryninti norus ir stilių, išsiaiškinti užsakovų lūkesčius ir norus. Taigi po diskusijų apie interjero stilius, apie užsakovų svajonių interjerą buvo nuspręsta, kad priimtiniausias užsakovams interjeras - tai modernus su trupučiu azijietiško poskonio. Norėjosi, kad namai turėtų savitą vos juntamą charakterį ir tuo išsiskirtų.

Visos šiame interjere naudotos spalvos yra šviesios, bet jau iš šaltesnių tonų. Efektui sustiprinti pasirinkome juodą spalvą. Juodos spalvos nereikia bijoti, bet patartina ją naudoti saikingai. Juoda spalva ir suteikė interjerui įdomumo, dinamikos. Kaip ir viską apjungiantis ir šildantis medžio atspalvis - jį rinkomės dėl jaukumo, nes mediena visuomet suteikia interjerui jaukumo, išbaigtumo pojūtį.

Atsižvelgiant į tai, kad kotedžas nėra labai didelis ir erdvus, grindų dangai išsirinkome šviesias grindlentes, o ir virtuvės dangai pasirinkome šviesios akmens masės plytelė. Plytelių spalvą derinau prie grindlenčių spalvos, tokiu būdu siekdama išdidinti grindų plotą. Nes kontrastinis sprendimas man šiuo atveju buvo nepriimtinas.

Tamsios plytelės būtų sumažinę patalpos dydį. Plytelių naudota labai mažai, tik tose vietose, kur būtina. Sienoms dažyti rinkomės akrilinius dažus. Tokiais dažais nudažytas paviršius yra matinis ir labai atsparus valymui – tai vieni tvirčiausių ir atspariausių valymui dažų. Gaunamas ypatingai stiprus ir atstumiantis nešvarumus paviršius, todėl lengva nuvalyti įvairias dėmes.

Pirmame aukšte įkomponuota virtuvė, valgomasis, svetainė, prieškambaris ir po laiptais dar suplanavome WC patalpą. Virtuvės erdvę vizualiai įvedėme į bendrą erdvę, panaudodami vietoj plytelių stiklą su ornamentu, atsikartojančiu ant stiklo pertvaros, esančios svetainėje. Tai suteikė virtuvės baldams įdomumo, žaismingumo.

Virtuvės baldų apdailai naudojome medžio faneruotę, kurią derinome prie pietų stalo spalvos. Viršutinėms spintelėms rinkomės blizgų dažytą poliruotą MDF. Jo priežiūra nėra sudėtinga, kaip galima įsivaizduoti - puikiausiai tinka stiklo valymo priemonės. Norėdami vientisumo ir išbaigtumo, pasirinkome lieto neutralaus ir šviesaus akmens stalviršį.

Ilgai svarstėme, kaip atskirti svetainę nuo virtuvės. Norėjosi šiokio tokio erdvės zonavimo, virtuvės buities pridengimo, atskyrimo. Taip atsirado tamsinto stiklo graviruotais ornamentais pertvara, kuri atlieka savo funkciją ir netgi puošia interjerą. Turėjau dar vieną užduotį - įkomponuoti, panaudoti iš senųjų namų turėtus baldus - pietų stalą ir oda aptrauktą sofą. Taigi spalviniam sprendimui įtaką padarė ir jau turimi du baldai.

Sudėtingiausia buvo sukurti gražią ir estetišką TV vietą, nes ją suprojektavau prie laiptų. Pasirinkta juoda spalva pasiteisino - TV spalviškai susiliejo su laiptų šonu, tarsi pranyko. Taip pat pasirinkome neįkyraus rašto laiptų turėklus, su keliomis akcentinėmis detalėmis, kad papuoštų ir pagyvintų vaizdą.

Miegamajame pagrindinis dėmesys kaip visada sutelktas į svarbiausią šio kambario akcentą – plačią ir patogią lovą. Pasirinkome tamsius akcentus - šviestuvus, spinteles. Stipriu akcentu tapo autorinės išskirtinės drabužinės durys, kurios suteikė interjerui taip mums norimo azijietiško charakterio.

Vaikų kambariuose yra viskas, kas reikalingiausia - lova, spinta, stalas, o visa kita erdvė rekomenduojama palikti laisvam judėjimui, juk pas vaikus dažnai ateina draugai, todėl nepatariu labai persistengti ir perkrauti kambarius baldais. Kadangi tai berniukas ir mergaitė, buvo parinktos atitinkamos spalvos. Sienoms pagyvinti dažnai siūlau kažką įdomiau, originaliau, taigi šį kartą pasirinkome sienų lipdukus, kurie ir tapo kambarių akcentu.

Kuriant vonios kambario interjerą, atrodo, viskas turėtų būti paprasta, nes maža erdvė, nėra ką daug galvoti. Deja, dažniausiai mažos erdvės ir reikalauja didžiausio dėmesio. Visada verda karštos diskusijos, kur geriau patogiau, praktiškiau viską sutalpinti. Erdvei didinti pasirinkome didžiulį veidrodį, įmontuotą virš vonios. Be abejo, sutinku, kad tai nepraktiškas sprendimas, bet jis buvo gerai apgalvotas, išdiskutuotas ir vis tik kažkas gyvenime gi turi būti ne praktiško, o gražaus!

Rezultatas - jauku ir elegantiška!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)