Slyva + biskvitas

Suteikti interjerui šiltumo ir jaukumo nebūtina griebiantis remonto. Pakanka į spalvinę paletę įmaišyti naujų spalvų aksesuarų dėka.

Tarkime, miegamajame dominuojanti spalva yra šviesiai ruda – tai medinių grindų ir dažytų sienų spalva. Tačiau juk vien tik biskvitas ne tiek įdomus, kiek su ryškiu ir skaniu įdaru.

Panaudokite slyvinę spalvą. Tai padaryti labai paprasta. Violetinės spalvos interjerui suteikti galima pasitelkus į pagalbą lovos baltinius, užtiesalus, dekoratyvines pagalves ir užuolaidas.

Tačiau atsiminkite, kad skirtingi violetinės spalvos atspalviai gali skirtingai veikti kambario atmosferą. Rinkitės alyvinę spalvą su lengvu raudonu atspalviu.

Šokoladas + rožė

Romantišką svetainės atmosferą padės sukurti rožiniai aksesuarai. Pagrindinės interjero spalvos – tamsus šokoladas (sienos) ir blyškiai rožinė (lubos). Jos subalansuoja interjero spalvinę gamą, leisdamos sujungti iš pirmo žvilgsnio nesuderinamas spalvas ir motyvus.

Rudame fone puikiai atrodys ir gvazdikų spalvos sofa, ir baltas staliukas, ir baltai-žalias krėslas, o žalsvai melsvas kilimas pagyvins interjerą.

Lašiša + rožė

Miegamojo spalvinė paletė prasideda nuo sienų. Jos nudažytos pilkai rusva spalva, kuri nevargina akių ir veikia raminamai. Kaip ryškūs spalviniai akcentai naudojami lašišos ir rožės atspalviai.

Šiuos šiltus tonus galima parinkti užuolaidoms, šviestuvo gaubtui, užtiesalui ir dekoratyvinėms pagalvėlėms. Faktūrų žaismas suteikia interjerui ne tik spalvos ir individualumo, bet ir spindesio.

Avietė + ananasas

Kam naudingiausi vaisiai? Žinoma, vaikams. Būtent todėl sultingos avietės ir ananaso spalvos gali būti parenkamos vaikų kambariui. Kad ryškios spalvos pernelyg neerzintų, naudojami prislopinti jų atspalviai. Patalynė tokiame ryškiame kambaryje turi būti neutrali – balta arba dramblio kaulo spalvos.

Moliūgas + ciberžolė

Nėra jaukesnių atspalvių, kaip šilti saulėti tonai (raudoni, oranžiniai, geltoni). Tai prieskonių spalvos, iš kurių sukuriama madingo marokietiško stiliaus interjero paletė.

Renkantis tokį interjerą yra vienas neginčijamas privalumas: jūsų niekas negalės apkaltinti skonio neturėjimu. O jei kas ir drįstų, galite atsakyti: „Mano interjeras yra paprikos, kario, imbiero, mairūno, šafrano ir gvazdikėlių skonio.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją