Salono „Skandinaviški interjerai“, įsikūrusio „Domus galerijoje“, architektė Renata Pavtel šiaurietiškas minimalizmo tendencijas pajuto pati dalyvaudama šioje parodoje ir atsivežė jas į Lietuvą, sakoma pranešime spaudai.

Kaip pati architektė sako, nors dalyvaujančių gamintojų buvo labai daug, įdomiausia buvo pamatyti jau esamų partnerių naujienas, kurias neužilgo bus galima išvysti ir Lietuvoje. Vieni įspūdingiausiu stendų buvo „Gubi“, „Hay“, „Swedese“, „Muuto“ ir „&Tradition“ gamintojų.

„Visi jie labai skirtingi, turintys savo charakterius. Vienas žaismingas, spalvotas, pavasariškas, naudojantis dažytą medį, pvz. „Muuto“. Kitas – solidus, naudojantis blizgų metalą, sodrius spalvų derinius, prabanga dvelkiančius audinius, kaip „Gubi“, „&Tradition. Iš tikrųjų, didelis dėmesys buvo skiriamas naujiems spalviniams bei netradiciniams sprendimams, jų tarpusavio derinimui“,- apie parodoje pamatytas tendencijas pasakoja R. Pavtel.

Dizaino amplitudė: spalvingos detalės ar praeities prabanga

Kompanija „Muuto“ šiais metais išryškėjo pristačiusi spalvotas, medines kėdes. Paletė aprėpia tiek pavasarišką žalumą, tiek madingas pastelines spalvas. Šio stiliaus baldus siūlome derinti šviesaus interjero namuose, kuriuos pavasariui pagyvinsite žaismingomis detalėmis arba, kaip tik, eklektiškame interjere, kuriame kėdė arba šviestuvas „prigis“ prie smagaus spalvų ir rašto sąskambio.

Skirtingai nuo pastarųjų, kompanija „&Tradition“ siūlo pasinerti į karališką, sodrios mėlynos ir vario spalvos gilumą. Metalo blizgesys visais sezonais erdvę užpildo prabanga ir suteikia lengvą praeities pojūtį. Toks interjeras tiktų didesnės erdvės būstui.

Pavasario tendencijos: minimalizmas ir pastelė

Tarp populiariausių tendencijų architektė pastebi PANTONE išrinktas šių metų spalvas – pastelines žydrą ir rožinę – kurias, „lyg susitarę“ naudoja visi gamintojai. Taip pat, baldų kompanijos atsisako masyvių baldų ir klientams siūlo juos keisti minimalistine, smulkia furnitūra.

„Taip pat dominuoja grakštūs baldų elementai, kaip plonas metalinis karkasas. Geriausius pavyzdžius galime išvysti kampanijos „Gubi“ kolekcijoje – jie naudoja plonas metalines sofų, bei kėdžių kojas. Stambus daiktas su plonomis „kojytėmis“. Naujausia tendencija interjero dizaine būtų pastelinės spalvos – jos dabar „ant bangos“. Šį duetą galima įdomiai ir visada skirtingai derinti su kitais atspalviais bei panaudoti netikėčiausiuose detalėse“, - pastebi Renata Pavtel.

Pavasario koloritą paliekame išsirinkti savo nuožiūra – skandinavai parodė, kad tiek pastelė, tiek metalo atspalviai yra madingi, belieka tik taikliai juos priderinti namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)