„Ši paroda mums atskleidžia odos, kaip taurios medžiagos, plastiškumą ir kūrybinį turtingumą. Mes dažnai kalbame apie grožį, bet apie jį galvojant reikia mąstyti ir apie inovacijas, naujoves - ne vien džiaugtis tuo, ką turime šiandien, bet numatyti, kas galėtų būti rytoj.

Todėl džiaugiuosi ir tikiuosi, kad ši paroda skatins jaunų žmonių kūrybiškumą. Tik parodydami dėmesį jauniems kūrėjams, paskatinsime juos naujiems ieškojimams. Kad grožio būtų daugiau“, – taip susirinkusiems svečiams parodą pristatė „Sirenos“ vadovė, rankinių dizainerė Irena Serapinienė, ne kartą į savo galeriją pasikvietusi jaunuosius menininkus.

Vienuose kūrėjų dirbiniuose dėmesys buvo nukreiptas į plastinės formos ieškojimus, kituose – į odos apdirbimo technologijų galimybių ribas, treti menininkai taip bandė išsakyti vidines žmogaus emocijos būsenas.

Anot menotyrininkės Rūtos Taukinaitytės Narbutienės, kurdami odinius objektus dauguma autorių įkvėpimo sėmėsi iš kultūros, iš istorinės praeities bei patirties. Kituose darbuose remtasi gamtos formų įvairove, trečiuose galima išvysti savotiškų kultūros ir natūros formų junginių.

„Paroda dar kartą įrodo plačias odos technologijų bei jos panaudojimo galimybes – oda yra nepaprastai plastiška, prisitaikanti prie bet kokio paviršiaus, todėl su ja galima daug ką nuveikti“, - apie menininkų darbus kalbėjo R. Taukinaitytė-Narbutienė.

Paklausta, kurie darbai paliko didžiausią įspūdį, menotyrininkė buvo santūri, bet optimistiškai nusiteikusi: „Yra išties originalių darbų, tačiau ekspozicija skirtinga tiek meniniu, tiek techniniu požiūriu, tad sunku vienareikšmiškai pasakyti.

Kalbant apie studentus, kūrėjai jauni, kol kas mažai patyrę. Kai baigs studijas, sukaups pakankamai žinių, tuomet ir pamatysime, kas iš jų išaugo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją