Norint ištaisyti situaciją, jokiu būdu nepageidaujamo kvapo nepulkite maskuoti dezodorantu – bus dar blogiau. Geriau pasinaudokite vienu iš žemiau pateiktų patarimų. Greičiausiai namuose bent vieną šių priemonių turėsite, tad naudokite jas drąsiai ir jūsų sportbačiai visada bus nepriekaištingi.

1. Maistinė soda ir kavos filtras

Soda – auksinis pagalbininkas namuose. Tai net tik puiki valymo priemonė, bet ir pagalba kovojant su nemaloniais kvapais. Paimkite švarų kavos aparatui skirtą filtrą, įberkite į jį arbatinį šaukštelį sodos, įlašinkite patinkančio eterinio aliejaus ir užriškite guma. Įdėkite filtrą nakčiai į batų vidų ir palikite. Soda absorbuos nemalonų kvapą, o aliejus atliks natūralaus aromatizatoriaus funkciją.

2. Vatos diskeliai

Ant vatos diskelio ar nedidelio gabalėlio vatos užlašinkite kelis lašus eterinio citrinų aliejaus. Ir įdėkite į nemaloniai kvepiančius sportbačius. Po kurio laiko pajausite, kad avalynė gaivi ir vėl galima ją avėti.

3. Saulės jėga

Paprastas patarimas, padėsiantis greitai pagerinti avalynės būklę, jeigu po ranka nėra jokių valančių ir aromatizuojančių priemonių – padėkite batus saulės atokaitoje. Pavyzdžiui, ant palangės balkone ar kambaryje. Kai batai pakais, nemalonūs kvapai pranyks, kadangi bakterijos sportbačių viduje nesidaugins.

4. Šaldymo kameros galia

Jeigu saulėtų dienų nematyti, pabandykite veikti priešingai. Įdėkite batus į maišelį, tada su juo – į šaldymo kamerą. Palikite dvylika valandų. Tokiu atveju nemalonų kvapą provokuojančias bakterijas nužudys šaltis.

5. Panaudokite citrinos ar apelsino žievelę

Avalynei, kuri nebijo lengvos drėgmės, naudokite citrinos ar apelsino žievelę. Šis natūralus aromatizatorius veikia ne mažiau veiksmingai, nei eterinis aliejus.

6. Dezinfekuokite medicininiu spiritu

Galima įpilti spirito į purkštuvą ir iš vidaus juo išpurkšti batus. Turint omenyje spirito antibakterinį poveikį, iš blogo kvapo nieko neliks, be to, jis pasausins drėgnus batus, mat turi savybę greitai garuoti.

7. Išbandykite tualetinį muilą

Dar vienas veiksmingas metodas – tualetinis muilas. Įdėkite sausą muilą į sportbačius, jis sugers nešvarumus ir paliks malonų kvapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)