Žmogui, kuris sugalvojo šaldymo kamerą, reikia pastatyti paminklą. Arba du. Ar bent jau jo garbei padaryti ledo skulptūrą. Juk net sunku suskaičiuoti, kiek jūsų biudžeto pinigų sutaupo jūsų šaldymo kamera. Jau nekalbant apie jos panaudojimą pramonėje, moksle ar medicinoje. Tačiau net jaukiomis namų sąlygomis šaldymo kamera gali kur kas daugiau, nei vien saugoti produktus tolimesniam panaudojimui. Daugelį buities problemų išspręsite paprasčiau, jeigu prieš tai pasinaudosite šaldymo kamera. Įsitikinkite patys, rašo novate.ru.

Įdomu, ar lengva rasti mūsų kraštuose šaldytuvą, kurio šaldymo skyrius būtų visiškai tuščias? Užduotis ne iš lengvųjų. Jau kas kas, bet mūsų žmonės mėgsta kaupti atsargas. Tačiau jeigu šaldymo kamera visiškai pilna, rekomenduojama atlaisvinti joje nors šiek tiek vietos. Nes ji jums gali padėti...

1. Pratęsti gyvenimą kaprono kojinėms ir pėdkelnėms

Pabodo išmetinėti pėdkelnes vos kartą apsimovus? Nenusiminkite: sumažinti nelaimingų atsitikimų su jomis tikimybę tikrai įmanoma. Išpakavę pėdkelnes, jas sušlapinkite, gerai išgręžkite, įdėkite į polietileno maišelį ir nakčiai palikite šaldymo kameroje. Šaltis sustandins pluoštą ir pėdkelnės tarnaus ilgiau. Ryte leiskite pėdkelnėms atitirpti kambario temperatūroje ir pakabinkite išdžiūti. Vienos procedūros iškart nupirkus visiškai pakanka.

2. Pratęsti žvakių degimo laiką

Dabar aromatinės žvakės kaip niekada madingos. Tik jos turi vieną trūkumą – kainuoja nemažai, o sudega labai greitai. Tačiau yra galimybė pratęsti jų degimo laiką beveik dvigubai. Prieš naudodami žvakę, padėkite ją parai į šaldymo kamerą. Atšalęs vaškas dega gerokai ilgiau, o tuo pačiu mažiau varva.

3. „Išskalbti“ džinsus be vandens

Skalbimas ir džinsai – ne itin prognozuojama kombinacija. Net laikantis etiketės nurodymų ne visada pavyksta „atspėti“ reikiamą temperatūrą ir išvengti išblukimo. Jeigu bijote rizikuoti, tačiau džinsų aromatas jau akivaizdžiai užsimena, kad metas juos bent jau atšviežinti, įdėkite juos į šaldymo kamerą. Tik prieš tai sulankstykite ir įdėkite į medvilninį maišelį ar užvalkalą. Pakaks vienos nakties šaldymo kameroje visoms bakterijoms sunaikinti, o jos, kaip žinia, ir sukelia nemalonius kvapus.

4. Atsikratyti kinivarpų

Įtariate, kad antikvarinėje statulėlėje iš medžio apsigyveno neprašyti svečiai? Išsiųskite ją ilgų atostogų į šaldymo kamerą. Ne mažiau nei dviem savaitėms. Vabzdžiai ir kiti parazitai tokios tremties neatlaiko.

5. Palengvinti terlionę su maistine plėvele

Maistinė plėvelė amžinai prilimpa ir neįmanoma rasti jos krašto? Įdėkite ruloną į šaldymo kamerą vos dviem minutėms. To pakaks – pasinaudosite ja be jokių problemų.

6. Išsaugoti sėklas iki kito sezono

Sėklos labai tikėtinai sulauks pavasario ar kito palankaus metų laiko, jeigu jas laikysite šaldymo kameroje. Žinoma, laikyti jas reikia popieriniame maišelyje. Tik nepamirškite prieš sodinimą joms leisti visiškai atitirpti.

7. Atsikratyti dulkių erkių

Tai patarimas alergiškiems žmonėms ir ne tik. Megztinį, patalynę ar kitą „įtartiną“ daiktą supakuokite į didelį maišą ir padėkite nakvoti į šaldymo kamerą. Tada išplaukite. Dulkių erkės tokio elgesio netoleruoja, tad jūs galėsite su palengvėjimu atsikvėpti.

8. Nepastebimai atidaryti voką

Domitės svetimomis paslaptimis? Be reikalo. Apskritai, skaityti svetimus laiškus nėra gerai. Net jeigu tai tėra sąskaitos. Vis dėlto, jeigu aplinkybės verčia, yra vienas patrauklus būdas. Įdėkite voką į polietileno maišelį ir valandai ar dviem įdėkite į šaldymo kamerą. Išėmę voką, iškart atsargiai atidarykite kanceliariniu ar paprastu peiliu. Susipažinimui su turiniu turite vos kelias minutes. Kai vokas atšils, jį bus galima lengvai vėl užklijuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)