Štai sąrašas šių darbų:

Apdaila

Dažyti sienas ar betonuoti grindis visai realu ir šaltuoju metų laiku. Ypač turint omenyje, kad žemoje temperatūroje žmogui lengviau ištverti dažų kvapą.

Taip pat visai realu žiemą klijuoti tapetus, tinkuoti sienas ir įrengti įtempiamas lubas. Tik reikėtų nepamiršti apie tai, kad patalpas reikės išdžiovinti – jums padės šildymo patranka, kuri gali palaikyti idealią temperatūrą kambaryje.

Baldų restauravimas

Baldų restauravimo ir surinkimo darbus apskritai geriau atlikti žiemą, nes pavasarį ir rudenį, kai šildymas jau (arba dar) išjungtas, o temperatūra už lango dar ne optimali, baldai gali nukentėti nuo drėgmės pertekliaus ore. O žiemą centrinis šildymas padeda palaikyti normalią medinių baldų būklę.

Elektros darbai

Nesvarbu, kokius darbus atliekate – keičiate kištukinius lizdus ar tiesiate laidus – oro sąlygos šiems darbams neturi jokios įtakos. Tačiau nereikėtų žiemą atlikti elektros instaliavimo darbų lauke – minkštas laidas esant minusinei temperatūrai gali suakmenėti.

Darbai, kurių nereikėtų atlikti žiemą

Pirmas dalykas, ateinantis į galvą – radiatorių keitimas. Tokius darbus paprasčiau atlikti vasarą, kai namuose išjungtas šildymas. Žiemą taip pat nėra prasmės keisti langus. Taip, teoriškai žiemą šie darbai gali kainuoti pigiau, tačiau nepamirškite, kad esant tam tikrai minusinei temperatūrai, langų įrengimo darbai neatliekami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)