Šį nesklandumą galima pašalinti pasitelkus vieną iš trijų būdų:

1. Į pagalbą – dantų krapštukai

Atidžiai apžiūrėkite tarpą tarp durų vyrių ir staktos. Jei tarpai prie visų vyrių skirtingi, tai – ženklas, kad durys pasėdo. Norint kilstelėti duris aukštyn, pakaks elementarių dantų krapštukų.

Pirmiausia patikrinkite savisriegius, ant kurių laikosi vyriai. Į atsiradusią ertmę įkiškite vieną ar kelis dantų krapštukus, tada atgal užsukite savisriegius. Po šios korekcijos durys bent kažkiek laiko funkcionuos tinkamai.

Durų taisymas

2. Trumpus varžtus keičiame ilgesniais

Dažnai durų vyriai būna prisukti gana trumpais varžtais ar savisriegiais, todėl nieko stebėtino, kad laikui bėgant durų vyrai pasėda ar netgi atsilaisvina. Problemą išspręsite lengvai ir paprastai – pakanka pakeisti trumpus varžtus į ilgesnius.

3. Ne tos sistemos vyriai

Durų vyriai – patikima detalė, kita vertus, ji nuolat fiziškai judinama. Anksčiau ar vėliau vyriai ima deformuotis, dėl to ir durys nefunkcionuoja taip, kaip reikia. Tokiu atveju nėra kito sprendimo – tik pakeisti durų vyrius. Kraštutiniu atveju galima pamėginti ištiesinti senus vyrius su plaktuku (tas užims nemažai laiko).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)