Galbūt nustebsite išgirdę, kad bananai – puiki trąša kambariniams augalams. Kaip informuoja lime.energy, bananais tręšiami kambariniai augalai bus vešlesni, gausiau žydės.

Taigi bananų žievėje yra magnio, kalio, fosforo ir kt. mineralinių medžiagų. Būtent jos reikalingos, kad kambarinės gėlės augtų ir žydėtų.

Prieš sodinimą, įdėkite banano žievę į vazoną, kol ji irs, augalas gaus vertingų elementų.

Banano žievę supjaustykite mažais kvadratėliais. Į vazonėlį įberkite drenažo priemonių sluoksnį, užberkite šiek tiek žemių, tada klokite sluoksnį iš banano žievės kvadratėlių. Vidutinio dydžio augalui pakaks 5–7 nedidelių banano žievės kvadratėlių. Tada galite sodinti augalą.

Šis metodas tinka absoliučiai visiems kambariniams augalams, jam nereikia daug laiko ir pasiruošimo, o rezultatas džiugins. Tik turėkite omenyje – prieš naudojimą banano žievę reikia nuplauti su muilu ir šepetėliu, kad neužneštumėte infekcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)