Yra kelios dažnos klaidos, kurias daro neprofesionalūs meistrai:

1. Kreivos grindys

Bent kiek apie remontą turinčiam supratimo žmogui sunku tuo patikėti, ir vis tiek viena dažniausių klaidų – laminato klojimas ant neparuoštų grindų. Prieš klojant laminatą, grindis reikia išlyginti, išplauti ir leisti gerai išdžiūti.

Laminatas – labai jautri medžiaga, todėl esant net menkiausiam nelygumui (arba likus ant grindų purvo, šiukšlių), grindys gali imti girgždėti. O iki galo neišdžiovinus grindų, laminatas gali išsigaubti.

2. Nepadedamas pagrindas

Dar viena dažna klaida – laminatas klojamas, nepadėjus pagrindo. Reikia suprasti, kad pagrindas atlieka kelias labai svarbias funkcijas – šilumos ir garso izoliaciją. Pagrindas taip pat kompensuoja dalį apkrovos, be jo vaikštant, laminatas labai greitai pradės girgždėti ir kaukšėti.

3. Laminato klojimas prie pat sienos

Ypač dažna klaida – laminato klojimas priglaudžiant prie sienos. Jei tarp laminato ir sienos nepaliksite tarpo, greitai prasidės bėdos – dažnai plokštės tiesiog ima riestis. Kad taip nenutiktų, tarp laminato ir tarp sienos reikia palikti 1–1,5 cm tarpą. Dėl to taip pa t nesijaudinkite – jį uždengsite grindjuoste. Ir atsiminkite, kad grindjuostę reikia tvirtinti prie sienos, o ne prie grindų.

4. Tvirtinimas prie grindų

Ši klaida – ne tokia dažna, bet reikia žinoti ir jos nedaryti. Laminatas – ne apmušalai, todėl prie paviršiaus jis tvirtinamas be klijų, be vinių, be sraigtų ir pan. dalykų. Prieš klodami laminatą kruopščiai perskaitykite instrukciją. Laminatas – jautri medžiaga, tad jei kažką padarysite ne taip, lentelės laikui bėgant deformuosis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)