Taigi, ką daro gazuotas vanduo?

1. Šalina rūdis nuo metalo. Gazuotame vandenyje esanti angliarūgštė padeda neutralizuoti ir pristabdyti geležies osidaciją. Metalo gaminius reikia užmerkti gazuotame vandenyje ir palikti kelioms valandoms, kad burbuliukai darbuotųsi.

2. Poliruoja granitinius virtuvės paviršius. Angliarūgštė, esanti gazuotame vandenyje, padės pašalinti nešvarumus nepažeisdama paviršių.

3. Nublizgina juvelyrinius dirbinius. Gazuotame vandenyje išmaišykite nedidelį kiekį valymo priemonės. Į šį tirpalą įdėkite juvelyrinius dirbinius ir palikite nakčiai. Kitą dieną nuplaukite papuošalus muiluotu vandeniu, tada švariu ir nuvalykite minkštu skudurėliu.

4. Nuvalo priekinį automobilio stiklą. Purvo ir nešvarumų, prilipusių prie priekinio automobilio stiklo, taip pat ant langų ir veidrodžių bute lengvai atsikratysite, nuplovę juos gazuotu vandeniu. Be to, gazuotas vanduo nepalieka dėmių.

Mineralinis vanduo

5. Nuvalo pridegusius riebalus. Jei nenorite kankintis šveisdami keptuves ir puodus, užtenka į šiltą indą įpilti gazuoto vandens ir palikti porai valandų. Degėsiai ir riebalai atlips.

6. Nublizgina krištolinius, stiklinius ir kitokius indus. Užmerkite krištolą, stiklą ir kitus patamsėjusius virtuvės įrankius į gazuotą vandenį dvidešimčiai minučių, o tada patrinkite sausu skudurėliu be pūkelių.

7. Pašalina dėmes. Gazuotas vanduo veiksmingai pašalina dėmes nuo riebalų ir raudono vyno, tačiau nepažeidžia audinio ir neblukina spalvų.

8. Neutralizuoja kvapus. Jei namuose yra augintinių, ypač mažų, kurie dar neišmoko atlikti savo reikalų tam skirtoje vietoje, gazuotas vanduo padės įveikti nemalonų kvapą ir dėmes – tiesiog užpilkite jo ant suterštos vietos.

9. Nuvalo kieto vandens ar kalkių nuosėdų paliktas dėmes. Nuplaukite dušo kabinos dureles ir chromuotus maišytuvus gazuotu vandeniu ir nušveiskite šiurkštaus audinio šluoste.

10. Pašalina arbatos ir kavos dėmes nuo puodelių. Į puodelį įpilkite gazuoto vandens ir palikite nakčiai, o ryte išskalaukite. Puodelis blizgės kaip naujas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)