1. Susiraskite 2 dideles dėžes ir atsineškite jas į vonios kambarį. Ant vienos užrašykite „Būtini daiktai“, ant kitos - „Nebūtini“.

2. Į šias dėžes sudėkite visus daiktus, kuriuos rasite spintelėse, stalčiuose ir lentynėlėse. Savo vietoje nepalikite nei vieno daikto - nei muilo, nei dantų šepetėliu, nei dezodorantų.

3. Išvalykite visas spinteles ir stalčius, nublizginkite lentynėles, spintelių paviršius bei daiktus, kuriuos dedate į dėžę „Būtini daiktai“. Tada dar kartą viską nušluostykite sausu skudurėliu.

4. Imkitės dėlioti daiktus. Pradėkite nuo dažniausiai naudojamos spintelės (ji tikriausiai kabo virš kriauklės). Į ją dėkite tik tuos daiktus, kuriuos dažnai naudojate ir be kurių negalite gyventi. Patogiausioje vietoje esančioje spintelėje turi būti tik būtiniausi daiktai.

5. Ant šalia kriauklės esančio paviršiaus padėkite nuvalytą dekoraciją. Įvairioms smulkmenoms čia ne vieta - ši erdvė yra dekoro dalis, ant kurios turėtumėte laikyti tik dailų vonios kambario aksesuarą ir kelis kasdien naudojamus daiktus.

6. Į stalčius įdėkite stalčių skirtukus ir tvarkingai sudėkite daiktus, suskirstytus į kategorijas: plaukų aksesuarus, makiažo priemones, skutimosi reikmenis, dildes ir nagų lakus, etc.

7. Vienoje po kriaukle esančios spintelės pusėje tvarkingai išdėliokite valymo priemones, kitoje - nepradėtus naudoti šampūnus, muilus ir kitas voniai skirtas priemones. Puiki idėja - besisukanti lentynėlė, kokias dažnai naudojame virtuvėje. Kai prireiks kokio nors daikto (pavyzdžiui, šampūno ar balzamo), nereikės iškraustyti visos spintelės - užteks pasukti lentynėlę.

8. Jei po kriaukle esančioje spintelėje liko pakankamai vietos, paimkite kelias plastikines dėžutes (geriausiai - permatomas), į jas sudėkite rečiau naudojamus daiktus ir sustatykite vieną ant kitos. Jei dėžutė nepermatoma, užrašykite, ką ten įdėjote.

9. Išmeskite visus produktus, kurie jums netinka, nepatinka ir kurių niekada nenaudosite. Atsikratykite mėginukų, kuriuos gavote nemokamai (pavyzdžiui, kartu su žurnalu). Vadovaukitės posakiu „mažiau yra daugiau“.

10. Jei dėžėje, pažymėtoje užrašu „Būtini daiktai“, dar kažkas liko, pagalvokite, ar šių daiktų jums tikrai reikia. Jei ne, išmeskite.

11. Jei tai dalykai, kurių jums nereikia, bet gaila išmesti, sudėkite juos į dėžutę ir išneškite į sandėliuką - nelaikykite vonioje. Atsikratykite daiktais, kuriuos sudėjote į dėžę „Nebūtini daiktai“.

12. Jei atlikote 1-11 žingsnelius, apsidairykite ir pasidžiaukite švariu, tvarkingu bei funkcionaliu vonios kambariu!

Patarimai:

1. Šį darbą atlikti bus lengviau, jei niekas netrikdys jūsų dėmesio. Raskite valandėlę, kai namuose nėra vaikų. Jei nespėsite visko atlikti vienu ypu, tikėtina, kad sumesite daiktus į senąsias vietas.

2. Pirmiausiai daiktus nuvalykite ir tik tada kraukite į dėžę „Būtini daiktai“. Po to išvalykite spinteles ir nuvalykite lentynas. Kai ateis laikas sudėti daiktus atgal, jie bus švarūs ir „pasiruošę“.

3. Vadovaukitės taisykle - „Jei abejoju, vadinasi, metu lauk!“. Kuo mažiau daiktų bus jūsų vonioje, tuo geriau ji atrodys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)