„EASE - mano namų stilius“ specialistai pataria, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, ieškant šio populiaraus baldo savo namams, kad paskui netektų nusivilti.

Sofa su miegojimo mechanizmu ar be?

Sunku surasti gražią sofą su miegojimo funkcija? Taip yra todėl, kad miegojimo mechanizmą arba dėžę patalynei reikia įmontuoti po sofa. Sofa vizualiai yra „sunkesnė“, o dizaineriai turi daug mažiau galimybių derinti porankius, atlošus ir kojeles.

Grožis yra subjektyvus dalykas, bet modelių pasirinkimas dėl minėtos priežasties yra kur kas mažesnis. Sprendžiant, kokią sofą pirkti, pagalvokite, kam ji daugiausiai bus naudojama. Jei apnakvindinate svečius savo svetainėje kelis kartus per metus, ar verta dėl to aukoti savo komfortą ir riboti pasirinkimo laisvę?

Sofos gylis

Paprastai gylis yra paskutinis skaičius sofos išmatavimų aprašyme, tačiau jis nėra nesvarbus. Jei sofą renkatės svetainei, kurioje verda gyvenimas, prisiminkite, ar mėgstate suraityti kojas į lotoso pozą ir skaityti knygą ar naršyti internete? Tokiu atveju jums reiktų gilesnio baldo, kad būtų patogu jame susirangyti.

Dažnu atveju „atsigulimo“ klausimą išsprendžia šoninis prailginimas, liaudyje vadinamas šezlongu, bet jei atsipalaiduoti nori ne vienas, o visa šeima? Jei ieškote sofos sėdėjimui patogiai kojas nuleidus ant žemės - grakšti ir siaura sofa kaip tik jums.

Spalva ir medžiaga

Paprastai sofa svetainei parenkama taip, kad ji „nepradingtų“, t.y. ji neturi būti grindų ar sienos spalvos. Žinoma, jūs ar dizaineris galite turėti kitokį užmanymą, bet apie tokius atvejus mes nekalbėsime. Jei turite galimybę, pavyzdžiui, remontuojatės būstą, apie baldus pagalvokite jau dažydami sienas ir rinkdamiesi grindų atspalvį.

Gali būti, kad prie tamsių grindų nenorėsite rinktis šviesios sofos dėl praktiškumo, tamsi netiks, o bet kokios ryškesnės nesinorės ir bus sunku pasirinkti. Renkantis spalvą, medžiagą baldų salone apžiūrėkite tiek dirbtinėje, tiek dienos šviesoje, nes medžiagos atspalvis kinta nuo šviesos šaltinio.

Ilgaamžiškiausia medžiaga yra poliesteris, kuris atsparus trinčiai, beveik nesiglamžo, yra tvirtas, nesugeria drėgmės, todėl greitai džiūsta. Medžiagos atsparumas matuojamas Martindale vienetais, kuo skaičius didesnis, tuo medžiaga tvirtesnė, pavyzdžiui, jei skaičius siekia 20000-25000 ir daugiau, medžiaga bus tikrai atspari.

Gero pasirinkimo!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)