1. Jeigu išeina, pašalinkite arba išgriaukite pertvaras, skiriančias virtuvę nuo kitų namo dalių. Net jei ši pertvara tik dalinė, ją pašalinus virtuvė taps daug erdvesnė.

2. Išnaudokite palubes. Palubėse įrengtos lentynos idealiai tinka lėkštėms ir indams, kuriuos naudojate rečiau. Žinoma, įsirengę tokias lentynas, turėsite įsigyti ir kopėčias…

3. Pagalvokite, kur laikysite patį maistą. Galbūt jis gali papuošti jūsų virtuvę? Mažų prieskonių indelių ar birių produktų indų nebūtina slėpti, be to, gaminant maistą jie bus lengvai pasiekiami.

4. Pasirinkite tinkamą magiškos trijulės – šaldytuvo, viryklės ir plautuvės – išdėstymą. Šie trys svarbiausi virtuvės taškai turi būti nenutolę vienas nuo kito daugiau kaip per žingsnį ar du. Tinkamas išdėstymas gali ne tik sutaupyti erdvės, bet ir užtikrinti virtuvės efektyvumą.

5. Nepamirškite, kad daiktus galima laikyti ir ant sienų. Jos itin tinka dažnai naudojamiems įrankiams ar puodeliams sukabinti.

6. Vizualiai bet kokią erdvę didina šviesios spalvos.

7. Jeigu galite, akcentuokite ir atidenkite langus! Natūrali šviesa vizualiai išplės erdvę.

8. Kilnojamos salos yra puikus variantas, kai reikia papildomo paviršiaus ar laikymo vietos – ypač kai ruošiant daug maisto ar rengiant vakarėlį, jas galima stumdyti iš vieno kambario į kitą.

9. Retai virtuvėje naudojamus daiktus laikykite už jos ribų – prieškambaryje, svetainėje ar kitų kambarių spintose.

10. Pamėkite betvarkę. Mažoje virtuvėje negalėsite visko paslėpti spintose. Jeigu virtuvė ir atrodo šiek tiek užversta, ji taip pat gali būti jauki, bent jau kol žinote, kur viskas sudėta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)