Planuojantiems pavasarines pertvarkas Namų idėjų centro „NIC“ atstovas Nerijus Urbonavičius atsiųstame pranešime spaudai pasakoja, kad kilus norui atnaujinti namus kardinalios pertvarkos nebūtinos, kartais užtenka pakeisti vos kelis interjero elementus.

Svarbiausia – vizija ir planas

Prieš pradedant pertvarkas – susiplanuokite. Sprendžiant kaip pertvarkyti namus, pirmiausiai, reikia įsivertinti kelis veiksnius, tokius kaip esamas namų interjeras bei jau esamas stilistinis ir spalvinis sprendimas.

Atnaujinant namus pavasarį vyrauja poreikis šviesioms, ryškioms spalvoms, aplinką pagyvinantiems interjero elementams. Atnaujinant interjerą kartais tereikia įnešti vieną ryškią spalvą. Tai gali būti užuolaidos, sienų lipdukai, nauji stalo padėklai ar ryškus krepšys daiktams.

Drąsesniems bei didesnių permainų norintiems žmonėms galima perdažyti sienas ar ryškesnių spalvų tapetais atsinaujinti, kad ir vieną būsto sieną.

Norintiems ekstravagantiškų sprendimų – į namus galima įkomponuoti ir meno kūrinių, pvz. nauji paveikslai ar fotografijos darbai atnaujina kambarį, nes dėmesys nukrypsta į kitus stilistinius elementus. Interjere įkomponuotos net ir smulkios interjero detalės gali pastebimai pagyvinti aplinką, jai suteikti žaismingumo.

Jau kovo 23 dieną Utenoje duris atveria atsinaujinęs jau ketvirtas Lietuvoje Namų idėjų centras „NIC“. Po 1700 kv. m. stogu čia įsikūrė specializuoti interjero salonai, pateikiantys sprendimus jaukioms akimirkoms namuose. Kiekvienas lankytojas čia galės rasti permainas savo būstui.

„Interjero bei namų aplinkos kūrimas yra lyg meno kūrinio rinkimosi procesas, todėl 1700 kvadratinių metrų erdvėje, Utenos regiono gyventojai galės rasti platų apdailos medžiagų, tapetų, užuolaidų, grindų, durų, šviestuvų, šildymo, kondicionavimo, santechnikos, sodo technikos, stogo dangų, meno dirbinių ir interjero detalių pasirinkimą. Išskirtiniam, jaukiam interjerui bus galima įsigyti žinomų Lietuvos dailininkų, fotografų darbų. Kiekvienas lankytojas čia galės ne tik surasti jam reikalingas interjero detales, bet ir pasisemti pačių įdomiausių idėjų būsimam arba esamam namų interjerui“, - pasakojo Nerijus Urbonavičius.

Namų idėjų centre Utenoje visi apsilankę galės rasti salonus „Wall deco“, „Vilniaus parketas“, „Elmo light“, „Vijogė“, „Master tools“, „Vilpra“, „Vilniaus galerija“, „Parketas ir tapetas“, „Stogo dangų centras“.

Atidarymo proga miestiečiams bus dovanojama nemokama meno ir muzikos šventė. Šeštadienį (kovo 25 dieną) prekybos centro erdvėje bus eksponuojamos 4 parodos: Rimanto Dichavičiaus fotografijų paroda iš ciklo „Žiedai tarp žiedų“, Editos Suchockytės grafikos paroda „Paryžius“, Birutės Žilytės bei Algirdo Steponavičiaus sienų tapybos fragmentų paroda ir nacionalinės karikatūrų asociacijos narių darbai.

Taip pat nuo 12 valandos vyks nemokama koncertinė programa „Trumpam į Paryžių“: Daumantas Slipkus - klavišiniai, Vytautas Mikeliūnas - smuikas, Edita Suchockytė – vokalas. Visą dieną centre profesionalus šaržų bei karikatūrų meistras Ramūnas Vaitkus nemokamai pieš lankytojų šaržus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją