Nuskabykite nereikalingus ūglius

Jeigu jūsų tikslas – pomidorų derlius, o ne tankūs žali krūmeliai, būtina tai daryti. Ūgliai auga tarp stiebo ir lapų. Iš pradžių pasirodo vienas ūglis, paskui – dar keli. Galiausiai krūmas suveši ir visos jėgos skiriamos auginti žaliajai daliai. Ūglių neraukite, atsargiai juos nulaužkite. Palikite 1 – 2 cm ilgio stiebelį, jis neleis pasirodyti naujiems ūgliams. Idealiu atveju ant krūmo turi būti 2 – 3 stiebai.

Tinkamai laistykite

Tai labai svarbu. Negalima dirvos išdžiovinti, taip pat negalima perlaistyti. Jei dirva perdžiūvusi, pomidorai krenta, sutrūkinėja. O jei žemė per drėgna, pomidorai pasidaro vandeningi, ima kibti grybelinės ligos.

Kad lapai ir pomidorai būtų sveiki, reikia laistyti daigus prie šaknų. Vanduo turi būti šiltas (ne mažiau +20 laipsnių). Laistant vasarą labai svarbu paisyti vienos taisyklės – palaistykite, o kai vanduo susigers, išpurenkite žemę.

Tręšimas

Pomidorų būklę visada galima patikrinti pagal lapus. Jei lapai šviesūs, maži, daržovėms trūksta azoto. Patręškite pomidorus salietra (2 šaukštai kibirui vandens). Jei trūksta fluoro, lapai žiūri aukštyn arba yra prisispaudę prie stiebo. Po kiekvienu krūmu paberkite po 1 šaukštą superfosfato, paskui išpurenkite dirvą. Jei lapai susisuka į vamzdelį, trūksta kalio. Po kiekvienu krūmu paberkite 0,5 stiklinės pelenų arba bet kokių trąšų su kaliu (1 šaukštas kibirui vandens).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)