Vaisių, sūrių ar kitų saldėsių rinkinys

Jei išsiruošėte į vakarienę pas draugus – būkite nuovokūs ir padovanokite tai, kas galėtų papildyti šventinį stalą. Tam visada puikiai tinka įvairūs vaisiai, riešutai bei sūriai. Šventiniam stalui labai tinka džiovintos datulės ar traškūs bananų griežinėliai. Sūrius rinkitės tinkančius prie vyno, pavyzdžiui, prie raudonojo ir visų saldžių vynų puikiai tiks sūris su mėlynuoju pelėsiu, prie balto vyno – švelnaus balto pelėsio „brie“, o jei mėgstate sausus vynus, nedvejodami rinkitės kietąjį sūrį.
Nepamirškite, jog svarbu ir tai, kaip pateiksite ir supakuosite tokią dovaną. Galite naudoti medinę lentelę ar dailią lėkštę užkandžiams paserviruoti, taip pat įvynioti į skaidrų popierių ir užrišti kaspinu.

Rinkinys gurmanams

Jei tikrai norite palepinti draugą ypatinga dovana – padovanokite jam gurmaniškų produktų rinkinį. Tai gali būti krevetės, ikrai, ožkų pieno sūriai, rečiau naudojamos kvapnios žolelės ar rytietiški prieskoniai, o galbūt kvapnus ir aitrus alyvuogių ar migdolų aliejus.

Skanėstai – ne tik vaikams

Vaikai – tik nepamirškite jų. Tad eidami šventinių pietų ar vakarienės nepamirškite saldžių dovanėlių ir mažiesiems.
Skanėstų rinkiniu nustebinti galite ne tik vaikus, bet ir suaugusius – nusipirkite kelis migdolinius orinukus ar dailiai išpuoštus pyragaičius, padarykite iš jų rinkinį prie kavos ar arbatos ir gražiai supakuokite. Galite rinktis ir šventinį keksą ar jogurtinį tortą su mandarinais, taip pat pridėti vieną iš žiemiškiausių gėrimų – kakavą. Suvyniokite į permatomą popierių ir perriškite dideliu raudonu kaspinu. Svarbu pasitelkite vaizduotę! 

Knyga ar žurnalų rinkinys

Svarbu, jog pagalvotumėte ne tik apie tai, ką žmogus gali suvartoti ar išnaudoti, bet pagalvokite ir apie tai, ką galite padovanoti su išliekamąja verte. Tai gali būti gera knyga, kuri suteiks jaukumo žiemiškiems vakarams ir dovanos gavėjui nepaprastų potyrių skaitymo metu. O galbūt ieškote dovanos žurnalų mėgėjui? Griebkite kelis skirtingus žurnalus, pavyzdžiui, apie madą, sportą, mokslą ir apriškite dailiu kaspinu. Kartais žmonės neturi galimybės nusipirkti kelių žurnalų vienu kartu, tad tokia dovana tikrai bus naudinga bei nustebins jums brangų žmogų. 

Jei pažįstate tuos, pas kuriuos eisite šventiškai vakaroti – pasikliaukite nuojauta. Ji tikrai jūsų neapgaus renkantis dovaną ar malonią smulkmeną. Šventiniu laikotarpiu svarbiausia dėmesys ir pastangos, kurias parodysite artimam žmogui.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją