Pirmiausia reikia sudrėkinti kilimą, tam puikiai tiks ledukai. Ant įspaudų uždėkite ledo kubelių ir palaukite, kol jie visiškai ištirps. Bijoti nėra ko – vandens perteklių sugersite popieriniu rankšluosčiu ar kempine.

Kitas etapas – darbuojamės su šakute. Drėgnus kilimo plaušus reikia iššukuoti, ilgi šakutės dantukai puikiai tiks šiai užduočiai. Paskutinis štrichas – išdžiovinti kilimą siurbliu. Išsiurbkite tas vietas, kurias šukavote, ir šakutės pėdsakų neliks (kaip ir prieš tai buvusių baldų įspaudų).

Yra ir šio būdo alternatyva. Jei ledo kubelių ir šakutės nepakako įspaudams visiškai panaikinti, išbandykite dar vieną variantą. Virtuvinį rankšluostį sudrėkinkite, nugręžkite ir drėgną patieskite ant reikiamų kilimo vietų, o tada palyginkite karštu lygintuvu. Palyginus, rankšluostį porai valandų palikite ant kilimo, kad drėgmės likučiai galutinai susigertų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt