Čia nėra nieko stebėtino ir sudėtingo, tik būtina pasirinkti tam tinkamus vaisius. Jie privalo būti tvirti ir visiškai sveiki, rašo novate.ru.

Idealiausia, jei pomidorai nuskinami ar nuperkami dar ne visiškai prinokę. Jei tai bus paskutinio skynimo vaisiai, surinkti kone paskutinėmis spalio dienomis, tai juos galėsite išsaugoti net iki Kalėdų.

Ilgalaikiam saugojimui atrinktus pomidorus reikia suvynioti į laikraštį – kiekvieną atskirai. Neįtikėtina, bet dažai, kurie naudojami spaustuvėje, neleidžia pomidorams gesti ir pūti.

Pomidorai

Tuomet į laikraščius suvyniotus pomidorus reikia sudėti vienu sluoksniu vėsioje vietoje. Tam geriausiai tinka rūsys su specialiai pomidorams skirta lentyna. Kai oras lauke stipriai atvės, pomidorus bus galima laikyti ir kambaryje ant grindų, pavyzdžiui, po lova. Tačiau tvyrant karščiams, šis variantas netinka.

Taip, beje, galite laikyti ir kitas daržoves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)